Po pretepu na Metelkovi naj bi policijo čakali eno uro, ta očitke zavrača

Slovenija 04. Jun 202412:52 > 17:21
Metelkova
Metelkova (Foto: PROFIMEDIA)

V soboto se je pred enim od klubov na Metelkovi zgodil pretep, je poročal Dnevnik. Deseterica Maročanov naj bi se z bokserji, palicami in mačetami želela spraviti nad Alžirca, ker naj bi skupini zabrusil, da povzroča težave. Vodja kluba trdi, da so policijo klicali večkrat in na prihod policistov čakali eno uro, na Policijski upravi Ljubljana pa njegove izjave zavračajo. Kot so zatrdili za N1, so bile patrulje na kraju v nekaj minutah in v neposredni bližini kluba iskale udeležence pretepa.

V soboto pol ure pred polnočjo je na Metelkovo v bližino kluba Menza pri koritu prišlo deset ljudi maroškega rodu, poroča časnik Dnevnik. Po njihovih navedbah so s seboj nosili bokserje, palice, razpršilce in mačete ter želeli vstopiti v klub, tam pa obračunati z državljanom Alžirije. Razlog? Vse skupaj se je začelo v soboto že okoli 5. ure zjutraj, ko naj bi Alžirec enemu od članov skupine, za katero naj bi bilo značilno, da kroži med različnimi evropskimi mesti, zabrusil, da povzroča težave.

Maročan naj bi zatem odšel in se čez nekaj minut vrnil z nožem, Alžirec pa se je zatekel v klub. Takrat je uprava kluba prvič poklicala policijo, ki naj bi jo čakala 20 minut.

Dogajanje se je zaostrilo zvečer. Ko je bilo konec gledališke predstave, ki se je odvijala v klubu, je na kraj prišla celotna skupina Maročanov. Alžirec se je znova skril v klub, v katerega so medtem člani skupine metali steklenice in kamenje, premetavali smetnjake ter kričali.

Kot je za Dnevnik povedal vodja kluba Samo Ljubešić, so vrata Menze pri koritu zaprli, drugič v istem dnevu poklicali policijo in dejali, naj pohiti, saj v nasprotnem primeru lahko pride do smrtnih žrtev. Maročani so v naslednjih 10 minutah v klub skušali vdreti, nato pa so odšli. Ljubešić je dejal, da so na policiste čakali eno uro, nato pa je znova poklical številko 113.

To je potrdil tudi za N1.

Dežurni mu je po njegovih besedah odvrnil, da je patrulja že na terenu. Ljubešić pa je na drugi strani vztrajal, naj policisti pridejo tudi na sam kraj dogodka, kjer bodo dobili vse podatke o napadu in osumljencih. Dodal je, da dežurni okoliščin ni razumel, zato je pogovor z njim zaključil.

Ljubešić pravi, da je zaradi neodzivnosti policije ogorčen, sploh ker do danes policisti še vedno niso prišli do njega, da bi z njim opravili pogovor in sestavili zapisnik.

Policija: Patrulje so na kraj prišle v nekaj minutah

Na Policijski upravi Ljubljana trditve vodje kluba zavračajo. Kot so zatrdili za N1, so bile patrulje na kraju v nekaj minutah in v neposredni bližini kluba iskale udeležence pretepa.

“Pojasnjujemo, da smo bili v soboto, nekaj pred polnočjo obveščeni o pretepu med osebami na Metelkovi ulici v Ljubljani. Prvi policisti so bili na kraju že 5 minut po klicu, še nekaj policistov pa v naslednjih minutah. Ker so se osebe s kraja razbežale in so jih policisti pri tem opazili, so najprej svoje aktivnosti usmerili v izsleditev udeleženih oseb v dogodku, ki ga je prijavil klicatelj,” so zapisali pri policiji.

Policisti so v neposredni okolici ugotovili identiteto treh oseb, katerih morebitno vlogo v dogodku še preiskujejo, pri sebi pa niso imele ostrih predmetov. “Na podlagi skopo podanih izjav prijaviteljev, prič in ostalih udeležencev pa na kraju samem ni bilo mogoče ugotoviti dejanskih okoliščin dogodka in dejansko udeleženih ali oškodovanih oseb. Kljub temu policisti še vedno nadaljujejo z ugotavljanjem samih okoliščin z namenom razjasnitve dogajanja na kraju,” so poudarili policisti.