Po reviziji: v SD popravili nepravilnosti, denar nakazali v dobrodelne namene

Slovenija 13. Sep 202412:44 0 komentarjev
SD
Foto: Borut Živulović/BOBO

V stranki SD so popravili nepravilnost, ki jo je ob reviziji poročila o pravilnosti poslovanja stranke v letu 2022 odkrilo računsko sodišče. Slabe tri tisočake, ki jih je stranka dobila od tujih državljanov, so nakazali v humanitarne namene, izhaja iz porevizijskega poročila.

Računsko sodišče je v osnovni reviziji julija ugotovilo, da je stranka SD v letu 2022 na redni transakcijski račun prejela denarna prispevka v znesku 2.900 evrov od fizičnih oseb, ki nista bila državljana Slovenije, kar ni bilo v skladu z zakonom o političnih strankah.

Ta namreč določa, da je prepovedano pridobivanje sredstev stranke iz prispevkov tujih fizičnih oseb. Prispevke, ki so ji dani v nasprotju z zakonom, pa mora stranka najkasneje v 30 dneh od prejema nakazati v humanitarne namene, česar SD ni storila.

Je pa to storila po reviziji računskega sodišča in v odzivnem poročilu tudi izkazala, da je 12. avgusta nakazala denar v navedenem znesku v humanitarne namene. Zato so revizorji popravljalni ukrep ocenili kot zadovoljiv.

V osnovnem revizijskem poročilu o poslovanju SD je računsko sodišče sicer stranki izreklo pozitivno mnenje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!