Po skoraj letu dni policija razrešila vlom v banko v Tolminu

Črna kronika 31. Maj 202410:10 0 komentarjev
policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Trije moški so lani oktobra vlomili v banko v Tolminu in skušali ukrasti sef z gotovino, a jim je dejanje preprečila policija. Storilci so zbežali, a jih je policija zdaj izsledila. Ugotovitve kriminalistov kažejo, da je eden od pobeglih na dvorišču pri stanovanjski hiši ukradel avtomobil in ga zatem pustil na enem od parkirišč v Idriji. Drugi storilec pa je pri poslovni stavbi v okolici Tolmina ukradel opla, ki ga policija ni izsledila. Prav tako je bil ukraden BMW, s katerim se je trojica pripeljala do banke.

Novogoriški kriminalisti so pred kratkim uspešno zaključili zahtevno preiskavo vseh okoliščin lanskega vloma v bančno ustanovo na Tolminskem, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Gre za vlom iz lanskega oktobra, ko so storilci želeli iz banke v Tolminu ukrasti kovinski sef z gotovino, a jim to ni uspelo, saj so jih med “delom” ujeli policisti. Storilci so po vlomu zbežali. Kot so danes sporočili s PU Nova Gorica, so vlomili trije moški: in sicer 30-letna državljana Hrvaške in Srbije in 28-letnik, prav tako državljan Hrvaške. Moški so, ko je na kraj prišla policija, zbežali z avtomobilom, a so obstali sredi Rutarjeve ulice v Tolminu in nato peš zbežali proti reki Tolminki.

Policisti so ugotovili, da je eden od pobeglih na dvorišču pri stanovanjski hiši ukradel avtomobil in ga zatem pustil na enem od parkirišč v Idriji, kjer so ga kasneje našli možje v modrem. Drugi storilec pa je pri poslovni stavbi v okolici Tolmina ukradel opla, ki ga policija ni izsledila.

Policija je ugotovila še, da je trojica BMW, s katerim se je pripeljala do banke, ukradla nekaj dni pred vlomom v Ljubljani.

Novogoriški kriminalisti so storilce izsledili s pomočjo tujih varnostnih organov. Policija je trojico kazensko ovadila, poleg vloma so moški utemeljeno osumljeni še velike tatvine in odvzema motornih vozil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!