Po številnih zapletih se nadaljuje gradnja mariborske onkologije

Slovenija 27. Sep 202412:45 1 komentar
ukc maribor
UKC Maribor (Foto:Žiga Živulović jr./Bobo)

Gradnja nove stavbe onkologije Univerzitetnega kliničnega centra Maribora se po številnih zapletih nadaljuje. A odvetnik stanovalcev, zaradi pritožbe katerih se je gradnja stavbe ustavila, napoveduje upravni spor.

Z ministrstva za zdravje so danes sporočili, da je projektant Urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu seznanil z odločitvijo drugostopenjskega organa o izdanem gradbenem dovoljenju. Urad je, kot sporočajo z ministrstva, danes prejel potrdilo o dokončnosti gradbenega dovoljenja. Sporočili so še, da je urad na gradbišče ponovno napotil izvajalca gradbenih del.

Težave so nastale pri gradnji nove sedemnadstropne stavbe za potrebe onkologije poleg obstoječega oddelka. Kot poroča MMC, so se lastniki 14 stanovanj znotraj kompleksa, ki je bil predviden za rušenje, kolektivno pritožili na pridobljeno gradbeno dovoljenje. Kot še piše portal, je pritožbo omenjenih stanovalcev zavrnilo tudi ministrstvo za naravne vire in prostor, s čimer je gradbeno dovoljenje postalo pravnomočno, odvetnik stanovalcev pa je napovedal upravni spor.

Do zdaj se je zaradi zapletov izvajala le prva faza nadgradnje, ki zajema zvišanje obstoječe stavbe za tri nadstropja. Z drugo fazo nadgradnje še niso mogli začeti, ker so se stanovalci na Masarykovi ulici že drugič pritožili na pridobitev gradbenega dovoljenja za sedemnadstropno novogradnjo, ki jo nameravajo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor zgraditi tik ob njihovih domovih. Prvič je pristojno ministrstvo pritožbi zaradi postopkovne napake ugodilo in odločanje vrnilo na mariborsko upravno enoto. Tam so izdali novo gradbeno dovoljenje, a so se stanovalci znova pritožili.

Mariborska onkologija deluje v slabih pogojih

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje