Po treh letih premora z Brnika znova tudi v Helsinke

Potovanja 10. Apr 202311:51 1 komentar
finnair, letalo
Profimedia

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana z današnjim dnem vnovič vzpostavlja povezavo s Helsinki. V upravljavcu ljubljanskega letališča Fraport Slovenija pravijo, da letalski promet dobro okreva.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana z današnjim dnem vnovič vzpostavlja povezavo s Helsinki. Finski letalski prevoznik Finnair bo Slovenijo s Finsko povezoval štirikrat na teden.

Finnair se na Brnik vrača po treh letih premora, z ljubljanskega letališča je namreč zadnjič odletel oktobra 2019. Od danes je tako Slovenija spet neposredno povezana s Finsko. Finnair bo potnikom prek domačega letališča Helsinki Vantaa ponujal tudi možnosti povezovalnih letov naprej v Azijo.

Povezave z Brnika v Helsinke bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9.25 in prihodom v Helsinke ob 13.05 po lokalnem času, in sicer z letalom Airbus A319.

“Izjemno nas veseli, da se Finnair po treh letih vrača in nas spet postavlja na njegov zemljevid letov. Turističnim in poslovnim potnikom tako približuje Finsko in Slovenijo, po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah pa vzpostavlja tudi pomemben most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo,” je vrnitev finskega prevoznika pospremila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Kot je ocenila, je potniški letalski promet v prvih treh mesecih letos dobro okreval, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo še živahnejši.

Letališče Jožeta Pučnika Turkish airlines
Žiga Živulović jr./BOBO

Več novih povezav

Od nedavnega je mreža poletov sicer dopolnjena s tremi povezavami – v Amsterdam, na London Heathrow in v Prištino, povečalo se je število tedenskih letov v Bruselj, Zürich in Varšavo. Kmalu pričakujejo tudi pogostejše lete v Frankfurt.

Mrežo povezav bodo v Fraportu Slovenija v poletnem voznem redu, ki je v veljavi od 26. marca, dopolnili še prevozniki Transavia France z leti v Pariz Orly, Air Montenegro v Tivat in Israir Airlines v Tel Aviv. Grški letalski prevoznik Aegean Airlines pa bo v začetku junija vzpostavil nove redne lete v Atene, in sicer dvakrat tedensko.

Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo 21 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki.

Med čarterskimi poleti so v upravljavcu ljubljanskega letališča izpostavili najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago de Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona, Tenerife). S čarterji bodo organizirana tudi potovanja na Malto, Portugalsko (na Madeiro, Azore in v Porto), Islandijo, Zelenortske otoke, Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in Latvijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje