Po ugrizu klopotače vodja mariborskega Akvarija-terarija v domačo oskrbo

Slovenija 13. Avg 202416:50 0 komentarjev
Urgenca UKC Ljubljana
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Vodjo Akvarija-terarija Maribor, ki ga je včeraj ugriznila klopotača, bodo predvidoma danes odpustili iz UKC Ljubljana v domačo oskrbo, so za N1 sporočili iz ljubljanskega kliničnega centra.

Moškega, ki ga je v ponedeljek zjutraj v Akvariju-terariju Maribor ugriznila klopotača, bodo iz bolnišnice predvidoma danes odpustili v domačo oskrbo, so za N1 sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Kot je včeraj prvi poročal Večer, je stepska klopotača, ena najbolj strupenih kač, ugriznila vodjo Akvarija-terarija Branka Kolarja, ki so ga takoj po ugrizu odpeljali v center za klinično toksikologijo in farmakologijo UKC Ljubljana. Kot so za N1 še navedli v ljubljanskem kliničnem centru, je pacient takoj po sprejemu prejel ustrezen protistrup in je bil zunaj smrtne nevarnosti.

Stepska klopotača je zelo strupena kača, ki zraste do 70 centimetrov. Njeno naravno okolje je zvezna država Monagas v Venezueli.

Po informacijah Večera naj bi bil Kolar vse od ugriza ves čas priseben in klinično stabilen. Reševalcem ga je s pomočjo spremstva policije uspelo iz Maribora v Ljubljano pripeljati v približno eni uri.

Kolar je sam za Večer potrdil, da je kača ugriznila prav njega, ugriz stepske klopotače pri enem od zaposlenih pa so za mariborski časopis potrdili tudi v Javnem holdingu Maribor.

Mariborski Akvarij-terarij je ena pomembnejših tovrstnih ustanov v južni in srednji Evropi. Ponaša se z več kot 120 vrstami rib in 50 različnimi vrstami plazilcev, dvoživk in insektov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!