Po več tragičnih nesrečah na slovenskih cestah zopet nevarno ravnanje voznikov

Slovenija 26. Jul 202417:25 > 17:29 1 komentar
otrok na avtocesti
Foto: Tadej S./Zavod reševalni pas/X

Po dnevih, ko so državo pretresle tragične prometne nesreče, je Zavod reševalni pas opozoril na nespametno in nevarno početje družine. Na odstavnem pasu štajerske avtoceste so namreč ustavili, da bi otrok opravil potrebo. In to kljub temu, da so bili od izvoza oddaljeni le nekaj metrov.

Zavod reševalni pas je opozoril na nevarno početje družine, ki je ustavila le 200 metrov pred izvozom Fram na štajerski avtocesti, da je otrok opravil potrebo. “Kdo je tu nor in kako bi moral odgovarjati za kri, prelito na naših cestah?” so zapisali in spomnili, da na tem odseku dnevno prihaja do prometnih nesreč. Na tem odseku sicer prav tako že dlje časa potekajo dela.

Hkrati pa so v Zavodu spomnili tudi na hudi prometni nesreči, ki sta se zgodili v preteklih dneh. V torek popoldne je na dolenjski avtocesti 64-letni voznik tovornjaka trčil v 36-letnika, ki je stal ob svojem vozilu na odstavnem pasu. V sredo so iz policije sporočili, da je življenje moškega ogroženo.

Podobna nesreča se je zgodila tudi 19. julija. Takrat je 64-letni voznik avta avstrijskih registrskih oznak zaradi okvare avtomobila ustavil na pasu za počasna vozila. Prižgal je varnostne utripalke in oviro označil z varnostnim trikotnikom. V isti smeri je pripeljal 38-letni voznik tovornjaka z bosanskimi registrskimi oznakami. Trčil je v zadnji del avtomobila in ga več metrov potiskal pred seboj ob varnostni ograji. Ob trku je 64-letnika odbilo čez ograjo, kjer je obležal hudo poškodovan.

Med tem se je na cestah začel peklenski konec tedna. Zaradi prometne nesreče na avstrijski strani je bil dobro uro v obe smeri zaprt predor Karavanke. Malo pred peto uro popoldne je predor postal ponovno prevozen, a vseeno nastajajo zastoji. Že od dopoldneva pa se na primorski avtocesti gneča vije med Postojno in Brezovico vse do Ljubljane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje