Po zlorabi se je oglasila Tina Maze: “Očitna laž, a marsikdo nasede”

Slovenija 25. Maj 202415:40 8 komentarjev

Najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze je na lastni koži izkusila spletno zlorabo. Pojavila se je namreč na lažni fotografiji, na kateri je bil njen obraz poln modric. Zdaj je o tem spregovorila in predvsem posvarila pred svetlobno hitrostjo, s katero se dezinformacije širijo. "Bodite pri deljenju in všečkanju na družbenih omrežjih previdni, prevrite informacijo pri več virih. Le tako bomo imeli bolj zdrava družbena omrežja," je dejala šampionka.

Kot smo poročali, so se marca na Facebooku širile povezave do “prispevkov” RTV Slovenija, ki pa so bili popolnoma lažni. Tako po vsebini kot po tem, da gre za prispevke RTV Slovenija.

Na enem od njih se je ob kričečem naslovu “Slovenija v šoku!” znašla tudi fotografija nekdanje slovenske smučarke Tine Maze z modricami na obrazu. Kdo je na to kliknil, ga je peljalo na spletno stran RTV, ki je bila prav tako lažna. V lažnih člankih pa so bile tudi povezave do menjalnic kriptovalut.

Tina Maze je zdaj o tem spregovorila na vladnem Instagram profilu. Urad vlada za komuniciranje namreč vodi aktivno kampanje proti širjenju dezinformacij. Maze je povedala, da se je zdaj tudi na lastni koži prepričala, kako hitro se širijo dezinformacije.

“Precej očitno je bilo, da gre za laž, ampak marsikdo je nasedel. Za tistega, o katerem se širijo laž, to seveda ni prijetno in lahko mu povzroči tudi veliko škode,” je poudarila.

Šampionka je uporabnike družbenih omrežij pozvala, naj bodo previdni pri všečkanju in deljenju vsebin ter naj informacije preverjajo pri več virih. “Biti kritičen in previden pri deljenju, se mi zdi ključno za to, da bomo imeli bolj zdrava socialna omrežja,” je sklenila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje