V priporu še en pobegli član domnevne slovenske celice kavaškega klana

Črna kronika 14. Maj. 202216:32 > 16:46
Delite:
Požar v tovarni Belinka
Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo

Blaž Kadivec, eden od domnevnih članov slovenske celice kavaškega klana, je po aretaciji v bližini Barcelone in nekaj tednih španskega pripora nazaj v Sloveniji, poročajo Primorske novice. Španski organi so ga na podlagi evropskega naloga predali pred dnevi. V priporu sta tako zdaj oba brata Kadivec, Blaž in Klemen.

Mlajšega od bratov Kadivec, ki je eden od 24 obtoženih domnevnih članov balkanske kriminalne združbe, so v Kataloniji prijeli 23. marca. Takrat so na spletni strani slovenske policije objavili novico, da je španska policija v sodelovanju s slovensko kriminalistično policijo zaključila večmesečno iskanje osebe, za katero je ljubljansko okrožno sodišče razpisalo evropski nalog za prijetje in predajo.

Po predaji dokumentacije in končanih postopkih za izročitev ga je špansko pravosodje pred dnevi predalo slovenskemu, so za časnik potrdili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Od tedaj je 26-letni Blaž Kadivec iz Domžal v priporu.

Njegov brat, 31-letni Klemen Kadivec, eden od obtoženih vodij slovenske veje Kavaškega klana, je v priporu že od novembra 2019, ko so ga prijeli v Ankaranu. Proti njemu in še dvema soobtoženima poteka namreč sojenje zaradi ugrabitve Danijela Božića, ki so ga policisti in kriminalisti v obsežni iskalni akciji nato našli umorjenega v gozdu pri Okroglem. Med imeni vpletenih v dogajanje se je omenjal tudi Blaž Kadivec.

Ljubljansko okrožno sodišče je zanj pripor odredilo in iskanje razpisalo lani. Ko so namreč maja kriminalisti po številnih slovenskih krajih, tudi na Primorskem, opravljali hišne preiskave in iskali osumljene, domnevne člane slovenske celice klana, je bil mlajši Kadivec med tistimi, ki so pravočasno zapustili domovino.

Informacije o tem, da se pripravljajo hišne preiskave, naj bi po ugotovitvah specializiranega državnega tožilstva nekaterim članom te združbe prodala uslužbenka tožilstva, ki se je nato lani znašla v priporu, sojenje zaradi njenih domnevnih dejanj pa se še ni začelo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar