Gorenjska avtocesta spet odprta, okoli Ljubljane še vedno zastoji

Slovenija 21. Jun 202406:45 > 16:02 3 komentarji
Gneča
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Ta konec tedna je zaradi počitnic, praznikov in lepe vremenske napovedi na cestah pričakovati gnečo. Kolone so kot običajno na ljubljanski obvoznici, primorski avtocesti in regionalni cesti proti Bledu. Gorenjska avtocesta ni več zaprta zaradi nesreče.

Ta konec tedna je zaradi praznika na Hrvaškem in začetka počitnic v nekaterih evropskih državah pričakovati povečan promet. Gneča bo tudi zaradi lepe vremenske napovedi, vroče bo.

Zastoji na slovenskih cestah so v petek začeli nastajati že kmalu po poldnevu. Kot običajno je gneča največja v okolici Ljubljane.

Na južni in zahodni ljubljanski obvoznici so nastali zastoji proti Primorski. Zastoj na zahodnem kraku sega čez razcep Koseze na severno obvoznico, vse do krožišča Tomačevo. Na južni obvoznici je kolona do priključka Ljubljana-Center.

Na južni obvoznici je zastoj nastal tudi v smeri Novega mesta. Kolona sega do priključka Ljubljana-Center. Promet proti Dolenjski se sprosti šele pri priključku Šmarje – Sap na dolenjski avtocesti.

Kot omenjeno so zastoji tudi na primorski avtocesti. Gneča je na več odsekih, kolone nastajajo v obe smeri. Pri priključku Postojna proti Ljubljani promet ovira tudi nesreča.

Kolona je še na regionalni cesti od Lesc proti Bledu.

Promet je oviran tudi zaradi del.

Na viaduktu Šentilj v smeri Avstrije bo promet zaradi nujnih vzdrževalnih del do 16. ure danes potekal po enem pasu.

Na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na pomurski avtocesti in hitri cesti je na odseku med priključkoma Turnišče in Dolga vas spremenjen potek prometa.

Vreme je danes delno jasno z občasno precej koprenaste oblačnosti. V zahodnih in osrednjih krajih bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodnih krajih velika toplotna obremenitev. Agencija RS za okolje je zato za jugovzhod Slovenije izdala oranžno opozorilo, za preostanek pa rumeno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje