Pogačarjeva fundacija bo prizadetim v lanskih poplavah namenila 50.000 evrov

Slovenija 06. Avg 202414:35 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: PROFIMEDIA

V dobrodelni fundaciji Tadeja Pogačarja, kjer so doslej zbrali 55.000 evrov, bodo sredstva razdelili družinam, ki so jih lani avgusta prizadele uničujoče poplave. V prihodnosti želi kolesar sredstva nameniti tudi obolelim za rakom.

Kolesar Tadej Pogačar je v zadnjem letu po uničujočih poplavah, ki so prizadele Slovenijo, ustanovil dobrodelno fundacijo in zbral 55.000 evrov. Namenil jih bo pomoči potrebnim, ki so jih prizadele naravne nesreče, so danes sporočili iz fundacije.

“Ni skrivnost, da sem v zadnjih nekaj letih s kolesarstvom veliko zaslužil. Ko sem bil mlajši, si nisem nikoli predstavljal, da bom imel tako srečo; iskreno se ne počutim najbolj sproščeno s tem denarjem. Vem, kako se počutijo ljudje, ki se borijo in ki potrebujejo pomoč. Moja družina me je vedno učila, da delim svojo srečo in da pomagam ljudem v stiski. Te vrednote so mi blizu,” je v sporočilu za javnost zapisal Pogačar.

Z očetom Mirkom Pogačarjem, z očetom svoje zaročenke in kolesarke Urške Žigart Janijem Žigartom ter odvetnikom Andrejem Brezavščkom so začeli intenzivno akcijo zbiranja sredstev za pomoč žrtvam poplav. “Ljudje, ki delujejo v tej fundaciji, imajo veliko srce in veselim se, da bom skupaj z njimi lahko pomagal,” je dodal Pogačar.

V fundaciji so do sedaj zbrali 55.000 evrov, od tega je Tadej doniral 30.000 evrov lastnih sredstev. Letošnji zmagovalec Gira d’ Italia in Tour de France si v prihodnje želi pomagati tudi obolelim z rakom.

“Moja velika želja je, da pomagam,” je povedal Pogačar. “Leto po uničujočih poplavah začenjamo zbiranje prošenj družin, prizadetih v poplavah. Ljudje se lahko za pomoč prijavijo preko spletnega obrazca ali po pošti, so sporočili iz fundacije.

Prispevate lahko z direktnim nakazilom na bančni račun fundacije, več pa najdete na spletni strani.

Fundaciji lahko darujete tudi z nakupi na spletni strani Tadeja Pogačarja. Del prihodkov prodaje gre v dobrodelne namene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!