V Ljubljani pogreb humanitarke Anite Ogulin z vojaškimi častmi

Slovenija 20. Jul 202408:51 1 komentar
Žalna seja v spomin pokojni humanitarki Aniti Ogulin
Foto: BOBO

Na ljubljanskem pokopališču Polje se bodo na pogrebni slovesnosti ob 11. uri z vojaškimi častmi poslovili od humanitarke Anite Ogulin, ki je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge. Pokojne Anite Ogulin se bodo mnogi spominjali po tem, da je življenje posvetila otrokom in družinam v stiski. Za mnoge tako ostaja obraz dobrodelnosti.

Pokojna Anita Ogulin je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge, po katerem ji pripada pogreb z vojaškimi častmi, s čimer so se strinjali tudi svojci, so v četrtek pojasnili na Uradu vlade za komuniciranje.

Ob odprtju mrliške vežice bo tako Garda Slovenske vojske položila venec v imenu Republike Slovenije.

Pol ure pred začetkom pogreba se bo pred vhod v mrliško vežico postavila častna straža pripadnikov garde, ki bo na slovesnosti izstrelila tri salve.

Dodatni avtobusi

Ker pričakujejo, da se bo od nje želelo posloviti veliko ljudi, so na Mestni občini Ljubljana, katere častna meščanka je bila, organizirali posebne prevoze z mestnimi avtobusi, ki bodo od parkirišča P+R Studenec na Zaloški cesti in parkirišča pri Zdravstvenem domu Polje vozili od 9. ure in po končani pogrebni slovesnosti. Spominu nanjo so se v petek poklonili z žalno sejo mestnega sveta.

Obraz dobrodelnosti

Humanitarka in dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin se je v 73. letu starosti poslovila v torek, po težki bolezni. Življenje je posvetila humanitarnemu delu, za kar je prejela tudi številna priznanja. S svojim delom, trudom in zavzetostjo je več kot 40 let aktivno reševala stiske otrok, mladostnikov in družin po Sloveniji, so ob slovesu zapisali na ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Številni izrazi sožalja svojcem in zapisi v njen spomin različnih organizacij in vidnih posameznikov različnih družbenih sfer, so v tem tednu preplavili družbena omrežja. Življenju in delu Anite Ogulin so se poklonili tudi v političnih vrstah.

Za mnoge bo tako ostala obraz dobrodelnosti, saj je s svojo neutrudno skrbjo za najšibkejše prestavljala mejnike na področju humanitarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje