Poletja še ni konec, pred nami so vroči dnevi. Kdaj prihaja sprememba?

Slovenija 31. Avg 202410:28 3 komentarji
Zaradi vročine je padel še en vremenski rekord
Foto: PROFIMEDIA

V nedeljo se začenja meteorološka jesen, temperature pa bodo še vsaj dober teden zelo poletne.

Čeprav se z nedeljo začenja meteorološka jesen, so pred nami še vedno vroči dnevi, je za N1 pojasnil dežurni meteorolog z Agencije RS za okolje (Arso) Urban Žagar. Današnje temperature bodo segle vse tja do 33 stopinj, na Primorskem tudi do 35 stopinj Celzija. Tudi v naslednjih dneh bodo temperature še presegale 30 stopinj Celzija, zelo toplo bo denimo v torek.

V nedeljo in ponedeljek je velika možnost nastanka ploh in neviht. V alpskem svetu ter med Notranjsko in Primorsko bodo nastajale krajevne nevihte. Verjetnost za krajevne padavine bo zopet večja od četrtka dalje. Do sobote sicer ni zaznati večjih ohladitev.

Od danes naprej je za Goriško izdano rdeče opozorilo zaradi velike požarne ogroženosti. Padavine ta konec tedna teh razmer najverjetneje še ne bodo povsem stabilizirale.

In do kdaj bo še vztrajalo poletje? Od petka dalje se nakazuje postopen padec temperatur, a napoved po besedah Žagarja še ni povsem zanesljiva. Povsem možno je, da bodo tudi prihodnji konec tedna še nadalje vztrajale temperature okoli 30 stopinj, še razlaga Žagar z Arsa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje