Policija sporočila, kdo je gasilcem ukradel vozila

Slovenija 11. Okt 202410:13 10 komentarjev
Foto: Gregor Šav/Facebook

Policija je po preverjanju pri tujih varnostnih organih potrdila identiteto osumljenca, ki je v četrtek iz zaklenjenega gasilskega doma v Movražu ukradel tri gasilska vozila. Gre za 27-letnega državljana Nemčije.

Kot smo poročali, so bili policisti v četrtek zgodaj zjutraj obveščeni, da je nekdo iz zaklenjenega gasilskega doma v Movražu ukradel dva gasilska kombija za prevoz oseb, in sicer dva C-Jumperja. Poleg tega je ukradel še vozilo Land Rover Defender, v katerem pa so bili ključi.

Policisti so nemudoma začeli preiskavo in v četrtek osumljenca na cesti Smokvica—Gračišče tudi izsledili. Zdaj so s Policijske uprave Koper sporočili, da so po preverjanju pri tujih varnostnih organih policisti identiteto moškega potrdili. Gre za 27-letnega državljana Nemčije. “Danes bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku,” so pojasnili.

Kriminalistična preiskava še poteka, kriminalisti pa obravnavajo sum storitve treh kaznivih dejanj odvzem motornega vozila.

Gasilski avto Gasilski avto
Foto: Gregor Šav/Facebook
Gasilski avto Gasilski avto
Foto: Gregor Šav/Facebook

Spomnimo: gasilci so v četrtek en kombi našli sami v jarku ob cesti Movraž—Smokvica. S pomočjo občanov pa so policisti preverili še bližnje lokacije in približno kilometer od gasilskega doma našli še drugi dve vozili. Vrednost vozil gasilci ocenjujejo na več kot 50.000 evrov.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje