Policijska akcija zaradi ribolova v Mariboru: “Če je naš član, se mu slabo piše”

Slovenija 12. Jul 202415:19 6 komentarjev

V noči s četrtka na petek se je v mariborskem mestnem parku odvijala prava policijska akcija. Četverica je namreč lovila ribe, kjer je to prepovedano, povrh vsega pa je z njimi udarjala ob različne predmete. "Ne vem, s čim vse so tolkli te ribe, ampak ena je bila čisto razmrcvarjena," je dejal očividec. Tri osebe je policija izsledila, ena pa je zbežala. "Če se izkaže, da ima moški našo člansko izkaznico, se mu slabo piše," je ob novici, kaj se je ponoči dogajalo, zgrožen dejal predsednik Ribiške družine Maribor.

Mariborčan Mišel Pfajfar je sinoči malo pred eno uro zjutraj brskal po družbenem omrežju TikTok, ko je naletel na posnetek, ki ga je uporabnik predvajal v živo. “Na posnetku so mlajši fantje lovili ribe v enem od treh ribnikov v Mestnem parku Maribor, čeprav je to tam prepovedano. Imeli so vso opremo: ribiške palice, mreže in vedra,” pripoveduje.

Že to se mu je zdelo sporno, nato pa so fantje po njegovih besedah z eno od ulovljenih rib začeli udarjati po drogu javne razsvetljave. “Ne vem, s čim vse so tolkli te ribe, ampak ena je bila povsem razmrcvarjena.”

Pfajfar je nemudoma poklical policijo, nato pa se odpravil proti kraju dogajanja.

Na Policijski upravi Maribor so za N1 potrdili, da so bili obveščeni o lovljenju rib v ribniku na območju mestnega parka. “Neznani ribič in tri osebe, ki so bile z njim, so, ko so opazili policiste, zbežali,” so pojasnili. Na kraju so opravili pogovor s prijaviteljem, ki jim je pomagal izslediti trojico, ki je bila v družbi ribiča.

Mestni park Maribor
Marko Petrej/Visit Maribor

“Prav tako je bila opravljena opazovalna služba, v smislu izsleditve pobeglega moškega, vendar ga do sedaj policistom ni uspelo izslediti,” so pojasnili. Policisti zdaj nadaljujejo zbiranje obvestil, po vseh zbranih obvestilih in ob ugotovitvi vseh elementov prekrška pa bodo zaradi kršitve 68. člena zakona o sladkovodnem ribištvu podali predlog ribiškemu inšpektorju. Zagrožena globa znaša 250,38 evra.

“Če se izkaže, da ima moški našo člansko izkaznico, se mu slabo piše,” je ob novici, kaj se je ponoči dogajalo, zgrožen dejal predsednik Ribiške družine Maribor Bojan Javornik. Trije ribniki ne spadajo pod okrilje mariborske ribiške družine in so po njegovih besedah tudi sicer izločeni iz ribiškega okoliša, a takšno početje je nesprejemljivo, pravi. “Obsojam takšno nelegalno početje in upam, da bo policija storilca prijela,” pravi.

Na Treh ribnikih v mariborskem parku je problematično že hranjenje rib in vodnih ptic z odpadno človeško hrano, saj ta na dnu ribnikov počasi gnije, posledično pa lahko ribe ostanejo brez kisika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje