Ponekod že plohe in nevihte: poglejte, kako se premikajo po Sloveniji

Slovenija 24. Jul 202410:40 0 komentarjev
Radarska slika padavin
Foto: Zajem zaslona/ARSO

Ponekod po Sloveniji se že pojavljajo krajevne plohe in posamezne nevihte. Poglejte, kje nastajajo in kako se premikajo po Sloveniji.

Danes se bodo pojavljale kratkotrajne krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Na spodnji radarski sliki padavin spremljajte, kako se premikajo padavine.

Radarska slika padavin prava

(Če se vam radarska slika ne prikaže, jo lahko pogledate na spletnih straneh agencije za okolje.)

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako v poletnem času to ob 9.00 po našem času.

Jutri bo pretežno jasno. Čez dan bo nastalo nekaj plitke kopaste oblačnosti. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo večinoma jasno. Jutra bodo še sveža, čez dan pa bo postopno topleje, še piše Arso.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!