Poseben dogodek pri žrebanju lota: šestico prvič zadela dva igralca

Slovenija 25. Okt 202409:37 2 komentarja
Loterija Slovenije, žrebanje, loto
Foto: LOTERIJA SLOVENIJE

Da se kaj takega zgodi, je verjetnost neznatna. Kje sta bili šestici vplačani in koliko bo prejel vsak od srečnežev?

“V zadnjem žrebanju igre Loto (v sredo, 23. oktobra; op. p.) smo bili priča prav posebnemu dogodku: dobitne številke 9, 11, 12, 20, 28 in 30 sta pravilno napovedala dva udeleženca, kar se je zgodilo prvič po prenovi igre Loto,” so sporočili iz Loterije Slovenija.

Tako si bosta dva igralca razdelila 641.629,80 evra. Eden od srečnih dobitnikov je stavni listek z dobitnimi številkami vplačal na Glinškovi ploščadi v Ljubljani, drugi pa po spletu.

Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ju bo Loterija avtomatsko odvedla občini, v kateri sta igralca stalno prijavljena, bo vsak od njiju prejel 272.692,66 evra.

Čas za prevzem dobitka imata srečna dobitnika do 29. decembra 2024, opozarjajo na Loteriji.

Verjetnost za kaj takega je neznatna

Postregli so tudi s podatkom, da sta si nazadnje dva igralca glavni dobitek pri igri Loto razdelila leta 2013. Takrat je veljal še stari sistem s sedmico, ta pa je takrat bila vredna 1.497.523,31 evra (pred odbitim davkom).

Zadnja izžrebana šestica, pravzaprav šestici, sta bili peti in šesti glavni dobitek pri igri Loto, odkar so spremenili pravila. Najvišja izplačana šestica je bila vredna (pred odbitim davkom) 1.961.619,30 evra, izžrebana je bila aprila in vplačana prek spleta, so še sporočili iz Loterije.

In kolikšna je vrednost, da dva igralca zadeneta šestico? Že verjetnost, da nekdo zadene šest od 44 številk, je izjemno majhna – približno 1 proti 7 milijonov. Da bi šestico zadela dva igralca hkrati, pa je skorajda neznatna: 1 proti 48,8 bilijona.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje