Praga prepovedala rikše: lastnike, ki jih ne bodo odstranili, čaka globa

Slovenija 23. Avg 202420:43 0 komentarjev
Praga, Češka
Praga, Češka (Foto: PROFIMEDIA)

V zgodovinskem središču Prage kmalu ne bo več kričečih rdeče-zelenih rikš, s katerimi saloni za tajsko masažo že leta reklamirajo svoje usluge.

Češko ministrstvo za industrijo in trgovino je potrdilo sklep mestnih oblasti, da morajo iz zgodovinskega središča prage odstraniti rikše, s katerimi saloni za tajske masaže že leta reklamirajo svoje usluge, predstavljajo nezakonito oglaševanje znotraj spomeniško varovanega območja.

Oblasti češke prestolnice so tudi izpostavile, da rikše, ki so pogosto okrašene z neuglednimi rdečimi in zelenimi led trakovi, stojijo pa pred masažnimi saloni, nimajo niti osnovne opreme za varnost v prometu in v gosto naseljenih območjih ovirajo pešce, je v četrtek poročal portal izseljencev na Češkem Expats.cz.

Zadovoljstvo z odločitvijo ministrstva je že izrazil praški župan Bohuslav Svoboda, ki je poudaril, da si mesto ne zasluži, da so njegove ulice zasute s kičem.

Lastniki masažnih salonov so dolgo trdili, da se z rikšami vozijo njihovi zaposleni, po večkratnih inšpekcijskih nadzorih in pritožbah javnosti pa so mestne oblasti ugotovile, da jih dejansko uporabljajo za nezakonito oglaševanje. Pred leti so mestne oblasti zato zanje uvedle globe in za potrditev prosile tudi pristojno ministrstvo. To jim je sedaj pritrdilo, da je namen teh rikš dejansko privabiti stranke v salone, saj niso opremljene za vožnjo. Med drugim nimajo namreč ne luči niti zavor.

Lastniki rikš bodo sedaj morali plačati globo ter dokončno odstraniti rikše iz spomeniško varovanega zgodovinskega središča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!