Ob kronanju Pogačarja v Rimu njegova domača Komenda dobila nove barve

Magazin 26. Maj 202416:35 3 komentarji
Komenda
Foto: R. M.

Prebivalci Klanca pri Komendi imajo te dni veliko razlogov za veselje: njihov sokrajan Tadej Pogačar je osvojil svoj prvi Giro d'Italia in tako dodal še eno osvojeno veliko dirko na svoj seznam. In kot je pri njih že navada, so tudi tokrat poprijeli za delo; table so že v rožnati barvi, znova pa so se lotili tudi krožišča.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo danes tudi uradno okronan za zmagovalca dirke po Italiji. Čaka ga namreč le še zadnje dejanje, etapo po Rimu, kjer se bodo za etapno zmago pomerili šprinterji. Pogačar je na letošnji roza pentlji nastopil prvič in pokazal izredno pripravljenost.

Rožnato majico vodilnega je oblekel že drugi dan dirke, konkurenci pa niti enkrat samkrat ni uspelo ogroziti njegovega vodstva.

Še več, Pogačar je na letošnjem Giru osvojil kar šest etapnih zmag in najbližjega zasledovalca premagal za skoraj deset minut, kar je največja razlika po letu 1965.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Na mestu zmagovalca bo Pogačar nasledil še enega slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča, ki je rožnato pentljo osvojil lani.

Z zmago bo Pogačar v svojo bogato zbirko dodal novo zmago na največjih tritedenskih dirkah – dvakrat je slavil tudi na najbolj slavni dirki po Franciji. Manjka mu le še zmaga na španski Vuelti.

Komenda Pogačar Komenda Pogačar
Foto: R. M.
Komenda Pogačar Komenda Pogačar
Foto: R. M.
Komenda Pogačar Komenda Pogačar
Foto: R. M.
Komenda Pogačar Komenda Pogačar
Foto: R. M.
Komenda Pogačar Komenda Pogačar
Foto: R. M.

Komenda je že bila Rumenda. Kaj bo zdaj? Roženda?

Izjemen uspeh Pogačarja so počastili tudi v njegovem domačem kraju, kjer so že pred začetkom zadnje etape pripravili vse za slavje. Domačini Klanca pri Komendi so znak mesta prebarvali v rožnato barvo, rožnato podlago pa je dobilo tudi krožišče.

Na krožišču je “prvi krog” že pobarvan z rumeno barvo, ki so jo domačini nanesli ob zmagi Pogačarja na dirki po Franciji leta 2019 in 2020. Zdaj so dodali še rožnato. 

To pa ni prvič, da so storili kaj takega, ob njegovi zmagi na dirki po Franciji je Komenda namreč postala kar Rumenda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje