Napoved, ki smo jo dolgo čakali: prihajajo lepi jesenski dnevi

Slovenija 12. Okt 202404:30 1 komentar
jesen
Foto: PROFIMEDIA

Po precej mokrem začetku oktobra se padavine za nekaj časa poslavljajo. Sonca ne bo manjkalo, le jutra bodo lahko v znamenju megle ali nizke oblačnosti. Nekaj več oblakov bo tudi na zahodu.

Napovedi vremenoslovcev Agencije RS za okolje (Arso) so za naslednje dni precej spodbudne.

Sobotno jutro bo sicer v znamenju nizke oblačnosti, ki bo prekrila notranjost Slovenije, le na Primorskem bo ob šibki burji precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 3 stopinje Celzija.

Čez dan bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo, le na Gorenjskem bo še nekaj nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do okoli 21 stopinj Celzija.

Nedelja bo več oblakov prinesla na zahod države, drugod bo deloma sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Zapihal bo jugozahodnik, čez dan bo spet topleje.

V ponedeljek zjutraj bo marsikje spet nizka oblačnost. Dopoldne se bo v notranjosti delno razjasnilo, na zahodu pa že pooblačilo. Popoldne se bo oblačnost od zahoda povečevala tudi drugod.

V torek bo na zahodu sprva še nekaj nizke oblačnosti, ki se bo dopoldne razkrojila. Drugod bo večinoma sončno.

Prijetno topel jesenski teden

V območju visokega zračnega tlaka in s tem stabilnega vremena bomo vse do petka ali sobote. Vremenske motnje bodo potovale severno od naših krajev in na nas ne bodo bistveno vplivale. V soboto se bo našim krajem od zahoda začela približevati dolina s hladnim zrakom v višinah, območje visokega tlaka bo oslabelo predvidoma v nedeljo. Napoved ob koncu tedna je sicer še nezanesljiva, opozarja Arso.

Do sobote bo tako prevladovalo suho in dokaj sončno vreme. Občasno bo nekaj povečane oblačnosti, napovedi količine oblačnosti se še spreminjajo. Verjetnost za padavine bo zelo majhna in se nekoliko poveča šele ob koncu obdobja. Razmeroma toplo bo, jutranje temperature bodo po nižinah okoli 10, najvišje dnevne pa okoli 20 stopinj Celzija.

BONUS VIDEO:

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje