Pred nami eden izmed najbolj vročih dni tega tedna

Slovenija 12. Avg 202401:00 0 komentarjev
Vročinski val
Foto: Žiga Živulović jr./Bobo

Pred nami je jasen in izjemno vroč dan. Temperature se bodo gibale med 31 in 37 stopinj Celzija.

Zbudili smo se v jutro s temperaturami med 16 in 21 stopinj Celzija, na Primorskem se lahko povzpnejo tudi do 24 stopinj Celzija.

Slovenija je namreč sredi vročinskega vala. Čez dan se bo tako živo srebro ponekod povzpelo tudi do 37 °C. Prav ponedeljek in četrtek bosta po napovedih agencije za okolje najtoplejša dneva. Na Primorskem velja tudi velika požarna ogroženost naravnega okolja.

V morju se boste težko ohladili, saj se njegova temperatura giba okoli 30 stopinj Celzija. Malo bolj sveža so jezera – Bohinjsko ima 24, Blejsko pa 26 stopinj Celzija.

Ohladitev bo prišla šele konec tedna, predvidoma v nedeljo.

Kakšno bo vreme med 15. in 20. avgustom?

Naši kraji bodo od četrtka do torka večinoma pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto prehodno nekoliko oslabelo. Predvidoma v noči na nedeljo nas bo prešla hladna vremenska fronta.

Od četrtka do sobote bo še sončno in vroče s posameznimi vročinskimi nevihtami. V nedeljo kaže na več oblačnosti ter pogoste krajevne plohe in nevihte. Občasne krajevne padavine bodo možne tudi v ponedeljek in torek. Popoldanske temperature bodo sprva povečini od 31 do 37, od nedelje do torka pa predvidoma od 25 do 30 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!