Pred nami muhasto vreme, ki prinaša nevihte in ohladitev

Slovenija 04. Sep 202401:00 0 komentarjev
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Danes bo večinoma sončno in vroče. Popoldne bodo v zahodni polovici Slovenije posamezne krajevne plohe in nevihte.

Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah z vetrom južnih smeri k nam doteka občasno nekoliko bolj vlažen, a še naprej zelo topel zrak.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem okoli 19 stopinj Celzija. Čez dan bo precej jasno, popoldne bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 stopinj Celzija. Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja, zato so na Agenciji RS za okolje (Arso) izdali opozorilo.

Jutri bo sprva še sončno, dopoldne bo oblačnost začela naraščati. Sredi dneva se bodo v zahodnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne širile proti osrednji Sloveniji. Ob morju bo zapihal jugo.  V noči na petek bodo padavine z nevihtami prehodno zajele večji del Slovenije. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine bodo oslabele in ponehale. Hladneje bo.

Kakšno bo vreme konec tedna?

V soboto se bo od vzhoda prehodno razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. Novo ciklonsko območje bo nastalo nad jugozahodno Evropo, ki nas bo najverjetneje doseglo v ponedeljek. Ciklon se bo v torek verjetno zadrževal v bližini naših krajev, nato se bo začel umikati proti vzhodu.

V soboto in nedeljo kaže na večinoma sončno vreme, verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo razmeroma majhna. Spet bo topleje, najvišje temperature bodo po nižinah od 27 do 30 stopinj Celzija. Od ponedeljka do srede kaže na bolj oblačno vreme z občasnim dežjem, vmes se bodo pojavljale nevihte. Ohladilo se bo, najvišje temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija. Na bolj suho in sončno vreme kaže v četrtek, še napovedujejo na Arsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!