Pred nami nove zapore Dunajske ceste: prva na vrsti že nocoj

Slovenija 18. Okt 202409:48 0 komentarjev
zapora na dunajski cesti
Začetek januarskih del na železniškem nadvozu nad Dunajsko cesto. (Foto: Žiga Živulovič/BOBO)

V oktobru in novembru bo v Ljubljani zaradi gradnje železniškega nadvoza znova zaprt del Dunajske ceste. Šlo bo za posamične nočne zapore, ki bodo razpršene na več dni in bodo veljale tako za voznike kot pešce in kolesarje. Prva zapora je na vrsti že nocoj.

V prihodnjem mesecu bodo odsek Dunajske ceste pri železniškem nadvozu zaradi gradnje znova občasno zapirali. Zapora za ves promet bo veljala na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF, so sporočili z ljubljanske mestne občine.

Kot že nekajkrat v tem letu bo odsek Dunajske ceste zaprt le ponoči, in sicer med 21. in 5. uro. Zapora bo razpršena na več dni, prva bo na vrsti že danes. Omenjeni odsek ene glavnih ljubljanskih prometnic bo med 21. in 5. uro zaprt tudi 19., 25. in 26. oktobra, pa 9., 16., 20., 27. in 29. novembra.

Na Mestni občini Ljubljana ob tem voznikom svetujejo, da za obvoz uporabijo Samovo in Drenikovo ulico in se nato v središče mesta pripeljejo po Celovški cesti. Pešci bodo zaporo zaobšli nekoliko lažje, saj lahko po Vilharjevi cesti in skozi podhod pod železniško postajo hitro pridejo do centra.

Obvoz
Foto: MOL

Večkratne zapore Dunajske ceste so posledica prenove železniškega nadvoza. Dela v okviru projekta nadgradnje železniškega območja ljubljanskih postaj so stekla 4. januarja, v prvi fazi je predvidena nadgradnja železniške postaje Ljubljana. Ta poleg gradnje nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto predvideva še nadgradnjo osrednjega dela železniške postaje Ljubljana ter gradnjo nadomestnih železniških nadvozov čez Šmartinsko in Potrčevo cesto. Dela naj bi bila zaključena v letu 2027.

V drugi fazi je nato predvidena še nadgradnja železniških postaj Ljubljana Šiška, Ljubljana Moste in Ljubljana Zalog, postajališča Ljubljana Polje in odsekov med postajami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!