Pred nami pretežno jasen dan, konec tedna bo pritisnila vročina

Slovenija 09. Avg 202401:00 0 komentarjev
Zaradi vročine je padel še en vremenski rekord
Foto: PROFIMEDIA

Pred nami je pretežno jasen dan, konec tedna pa bo v znamenju vročinskega vala in visokih temperatur.

Danes bo pretežno jasno, le ponekod v osrednji Sloveniji bo sprva nekaj nizke oblačnosti, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 27 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija.

V soboto, nedeljo in ponedeljek bo jasno, vročina pa bo še nekoliko bolj pritisnila in se v naslednjem tednu stopnjevala. Vstopamo namreč v nov vročinski val, ko bodo v večjem delu Slovenije popoldanske temperature od 31 do 35, na Primorskem pa kar od 35 do 38 stopinj Celzija.

“Začetek vročinskega vala bo različen,” je za N1 povedal meteorolog na agenciji za okolje Brane Gregorčič. Pojasnil je, da bo vročina najprej zajela Primorsko, kjer bo od sobote v veljavi oranžno opozorilo pred visoko toplotno obremenitvijo. “Temperature na Primorskem bodo že ob koncu tedna blizu 35 stopinjam Celzija,” je napovedal. Druge dele države bo vročina zajela z eno- ali dvodnevnim zamikom.

Vročinski val bo prekinila vremenska fronta, ki nas bo predvidoma prešla prihodnji petek in s seboj prinesla plohe ter nevihte, napovedujejo meteorologi agencije za okolje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!