Zaradi nesreče zaprt predor Karavanke v obe smeri

Slovenija 02. Avg 202412:58 > 19:19 0 komentarjev
Foto: PROMET.SI

Na cestah po državi je tudi danes precej nevšečnosti, večkilometrski zastoji nastajajo na primorski in gorenjski avtocesti, kjer se je zvečer zgodila še prometna nesreča. Predor Karavanke je zaprt v obe smeri.

Trenutno je zaradi nesreče na gorenjski avtocesti zaprt predor Karavanke v obe smeri.

Dolga kolona vozil se še vedno vije na primorski avtocesti med Razdrtim in Brezovico proti Ljubljani, prav tako je gneča na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji ter na cesti med Bohinjsko Belo in Bledom. 

Prihaja vikend, z njim pa gneča

A kot kaže, je to šele uvod.

Konec tedna lahko pričakujemo zgoščen promet na gorenjski avtocesti od Karavank proti notranjosti države in naprej proti Hrvaški, so opozorili na Policijski upravi Kranj. Gnečo je pričakovati tudi na cestah, ki vodijo do izletniško-turističnih krajev, kot so Bled, Bohinj, Kranjska Gora … Več prometa pa bo predvidoma tudi v obratni smeri: torej proti Karavankam.

Vozniki lahko v primeru daljšega zastoja pred Karavankami pričakujejo tudi zaporo izvoza Jesenice vzhod (Lipce) za tranzitni promet. V skrbi za pretočnost in interventne poti skozi mesto Jesenice bo promet dovoljen za lokalni promet.

Policija poziva voznike, naj ažurno spremljajo prometne informacije v sredstvih javnega obveščanja, upravljalca avtoceste na njihovih informacijskih točkah, portalih in trenutno postavljeno prometno signalizacijo vzdolž načrtovane poti po avtocesti. “S pravočasno osveščenostjo lahko tako izberete tudi druge alternativne mejne prehode s sosednjimi državami ali izvoze in se tako izognete morebitni prometni gneči,” so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!