Pred pranjem oblačil dajte v stroj eno stvar in zgodil se bo čudež

Navdih 15. Avg 202405:03 2 komentarja
Pranje perila, pralni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Če vam na opranih oblačilih velike težave povzročajo nadležni sprijeti delčki, kot so dlake hišnih ljubljenčkov ali lasje, pred pranjem v stroj dajte vlažilni robček, ki deluje kot "magnet".

Ljudje v povprečju porabimo štiri ure na teden za pranje perila.

Čeprav pralni stroji skoraj vse naredijo sami, včasih potrebujejo nekoliko pomoči – še posebej če so na oblačilih sprijete dlake hišnih ljubljenčkov, delčki lesa, drobtine ali lasje.

Če imate s tem težave, nekateri priporočajo, da med umazano perilo, ko ga naložite v stroj, vržete vlažilne robčke. Ti naj bi delovali kot magnet in nase “potegnili” vse delce, ki so v stroju med pranjem in se običajno zalepijo na vaša oblačila. Trik naj bi deloval predvsem pri ljudeh s hišnimi ljubljenčki, saj se težje znebijo dlake, ki jo puščajo za seboj in se ta znajde tudi na sveže opranem perilu, piše portal Bright Side.

Pomembno pravilo je, da na 7 ali 8 kilogramov perila dodate največ tri vlažilne robčke, pomembno je tudi, da izberete dovolj kakovostne robčke, da med pranjem ne razpadejo. To lahko preverite tako, da jih poskusite strgati z rokami. Če jih ne morete, so najverjetneje dovolj dobri, da zdržijo celotno pranje.

Nikoli ne uporabljajte navadnih papirnatih robčkov, saj bodo razpadli in perilo bo imelo več neprijetnih delčkov, situacija pa bo še slabša. Tudi robčki za odstranjevanje ličil ne pomagajo.

Če ne želite, da se vaša oblačila navzamejo vonja vlažnih robčkov, izberite antibakterijske ali brez dišav. Sicer pa lahko za prikrivanje vonja uporabite nekoliko več mehčalca, piše Bright Side.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje