Pred začetkom gradnje nove zgradbe preselili ljubljansko infekcijsko kliniko

Slovenija 26. Jun 202418:54 0 komentarjev
Infekcijska klinika Ljubljana
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Enote in oddelke infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so pred začetkom gradnje nove zgradbe v celoti preselili na druge lokacije. Po selitvi urgence, enote intenzivne terapije in specialističnih ambulant so v petek preselili še bolnišnično dejavnost za otroke in odrasle, so sporočili iz UKC Ljubljana.

Bolnišnično dejavnost ljubljanske infekcijske klinike so v petek preselili v prostore negovalne bolnišnice, ki so jih po zaključeni notranji prenovi in energetski sanaciji slovesno odprli 7. junija.

Pred tem so urgenco infekcijske klinike preselili v nekdanji objekt Zavoda za varstvo pri delu (ZVD). Oddelek intenzivnih terapij so preselili v prostore diagnostično-terapevtskega servisa (DTS), specialistične ambulante pa delujejo v stavbi na Poljanskem nasipu 58.

Ministrstvo za zdravje, UKC Ljubljana ter izvajalca Kolektor Koling in CGP v začetku letošnjega leta podpisali pogodbo o dograditvi ljubljanske infekcijske klinike. Gradnja prizidka naj bi se po prvih napovedih začela aprila, a je prišlo do zamika. STA je na UKC Ljubljana in ministrstvo danes naslovila vprašanja glede datuma začetka gradnje prizidka, odgovore še čaka.

Po podatkih UKC Ljubljana iz aprila je vrednost izgradnje novega objekta za infekcijsko kliniko ocenjena na 95,5 milijona evrov z DDV. Projekt bo sofinanciran z nepovratnimi evropskimi sredstvi iz načrta za okrevanje in odpornost v višini 70 milijonov evrov, so takrat napovedali v ljubljanskem kliničnem centru.

Projekt bo zajemal gradbena, obrtniško-zaključna in instalacijska dela, pa tudi dobavo in montažo vgradne medicinske in tehnološke opreme ter izvedbo zunanje ureditve.

V objektu je predvidena ureditev prostorov za zahtevnejši bolnišnični program, ki je ključen za nadaljnje delo klinike. V objektu bodo tako prostori za urgenco z diagnostiko in terapijo, specialistične ambulante in 24-urni hospital, oddelek intenzivne in polintenzivne terapije, otroški oddelek, oddelek za zelo nalezljive bolezni ter operacijska dvorana, ki bo hkrati služila tudi za razbremenitev centralnega operacijskega bloka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!