Pred zadnjim počitniškim koncem tedna bo na cestah znova kaotično

Slovenija 29. Avg 202405:19 2 komentarja
promet
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Glavna turistična sezona se končuje, zato lahko na cestah znova pričakujete zastoje. Povečan promet bo že danes, gneča pa bo vztrajala vse do torka.

Glavna turistična sezona se bliža koncu, na slovenskih cestah bo zato znova pestro.

Že tako zgoščenemu prometu, ki ga spremljamo ves avgust, se bodo že danes na cestah pridružili še turisti in izletniki, ki se bodo iz Hrvaške vračali proti severu.

Kot običajno bodo najbolj obremenjene primorska in gorenjska avtocesta ter ljubljanska obvoznica. Gnečo je pričakovati tudi pred mejnimi prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke in mejnim prehodom Šentilj.

Najhuje bo v petek popoldne ter v soboto in nedeljo ves dan, ko bo gostota prometa po Sloveniji močno povečana. Velika gostota prometa se bo nadaljevala tudi v ponedeljek, napovedujejo na prometnoinformacijskem centru.

Obenem opozarjajo, da se z začetkom šole na ceste vračajo jutranje in popoldanske prometne konice, med katere se bodo pomešali septembrski popotniki in izletniki. V primeru lepega vremena bodo promet dodatno ovirali prometni tokovi proti izletniškim točkam.

Na cestah potekajo tudi številna (vzdrževalna) dela, ki bodo dodatno upočasnjevala promet.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje