Predprodaja smučarskih vozovnic v polnem teku. Koliko bodo stale letos?

Gospodarstvo 27. Okt 202405:15 0 komentarjev
Smučišče Kranjska Gora
Foto: BOBO

Slovenci veljamo za smučarski narod in številni že pogledujejo k prihajajoči smučarski sezoni ter držijo pesti, da bo zima letos vendarle bolj bela kot leto prej. A že zgolj enodnevni obisk smučišča lahko v družinski proračun precej zareže. Preverili smo, koliko letos stanejo sezonske vozovnice in koliko vas bo stala enodnevna smuka na slovenskih smučiščih. Večina jih je karte podražila.

Enodnevna smuka na enem od slovenskih smučišč bo štiričlansko družino stala med 140 in 150 evri. To seveda ne vključuje hrane, pijače, stroškov prevoza in pa morebitne izposoje smučarske opreme.

Na smučišču Krvavec, kjer je lani 40 let staro dvosedežnico zamenjala hitrejša in ogrevana šestsedežnica Zvoh, cena enodnevne vozovnice za odrasle znaša 43 evrov, otroške 27, vozovnice za mlade in upokojence pa 39. Gre za redne cene vozovnic, v predprodaji so cene za nekaj evrov nižje. Sezonska karta od ponedeljka do petka za vse (torej odrasle, otroke, mlade in upokojence) v predprodaji stane 469 evrov, v redni prodaji pa je za 20 evrov višja.

Na Rogli so predprodajo začeli 1. oktobra, vozovnice pa bodo po nižji ceni na voljo do konca novembra. V tem času bo odrasla dnevna vozovnica stala 36 evrov, otroška 23, mladi in upokojenci pa bodo morali odšteti 33 evrov. Cene veljajo za smuko med tednom, cenik, ki bo veljal med sezono, pa še ni objavljen.

Dnevne karte, s katerimi lahko smučate med vikendom, so v predprodaji za nekaj evrov višje (odrasla karta stane 40 evrov), vikend smučanje po redni ceni med sezono pa bo odraslo osebo stalo 45 evrov. Do konca novembra so v predprodaji na voljo tudi sezonske vozovnice, ki za odraslo osebo stanejo 497 evrov, v redni prodaji bodo na voljo za 554 evrov.

smučišče na rogli
Smučišče Rogla (Foto: arhiv Unitur)

S predprodajo bodo v Kranjski Gori začeli v ponedeljek, trajala pa bo do vključno 29. novembra. V tem času bodo smučarske vozovnice na voljo za 44 evrov za odraslo osebo, za 26 evrov za otroka in za 39 evrov za mlade ter upokojence. Med sezono se bodo cene dvignile za tri evre in bodo v primerjavi z lansko sezono višje. Za primerjavo: odrasla vozovnica je lani stala 44 evrov, letos pa stane 47 evrov.

Sezonske vozovnice v predprodaji stanejo 499 evrov za odrasle in 299 evrov za otroke, med tem ko redna cena znaša 524 oziroma 314 evrov.

Tudi na Voglu so cene kart podražili, in sicer odrasle za tri evre, otroške za en evro, vozovnice za upokojence in mlade pa so dražje za dva evra. To pomeni, da boste za enodnevno smuko na Voglu letos za odraslo osebo odšteli 44 evrov, za otroka 22, za mlade in upokojence pa 38 evrov. Te cene veljajo tudi med vikendi, cena smučanja med tednom pa je po redni ceni na voljo zgolj v predprodaji, ki se je začela danes in bo trajala do konca novembra. Odrasla vozovnica stane 36 evrov, otroška 17, za mlade in upokojence pa 31.

Sezonska karta za odraslo osebo v predprodaji stane 490, nato pa 570 evrov.

Zima, Slovenija, Vogel
Smučišče Vogel (Foto: PROFIMEDIA)

Podražitve lahko pričakujete še na največjem slovenskem smučišču, na Mariborskem Pohorju, kjer vas čaka več kot 40 kilometrov prog. Lani je dnevna karta, s katero ste lahko smučali med tednom, stala 39 (otroška 23 evrov) — to sezono stane dva evra več (otroška karta je dražja za en evro).

Sezonske karte lahko po predprodajni ceni kupite le še do četrtka, nato se bo cena dvignila. Za odraslo osebo s 524 na 576 evrov, za otroka pa z 298 na 325 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!