Predsednica Pirc Musar na poti v Ukrajino s sporočilom o nadaljnji pomoči

Slovenija 27. Jun 202417:55 6 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Foto: PROFIMEDIA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar danes potuje v Ukrajino, kjer bo na srečanju s kolegom Volodimirjem Zelenskim predala sporočilo, da bo Slovenija še naprej pomagala Ukrajini. Poudarila je, da je v Ukrajini zaradi ruske invazije v igri spoštovanje mednarodnega prava in dodala, da Kijev brani mednarodni red.

“Sem na poti v Ukrajino na povabilo predsednika Zelenskega. Rada bi mu predala sporočilo, da bo Slovenija Ukrajini pomagala še naprej,” je dejala predsednica Nataša Pirc Musar in poudarila, da je v Ukrajini veliko v igri, predvsem pa spoštovanje mednarodnega prava. “Predsedniku zato želim predati tudi sporočilo, da je Ukrajina tista, ki ne brani zgolj sebe, ampak tudi mednarodni red,” je dodala.

Zadovoljna je, da Slovenija Ukrajini namenja tudi humanitarno pomoč in pri tem izpostavila delo na področju psihosocialne pomoči in razminiranja, je sporočil urad predsednice republike.

Opozorila je, da je Ukrajina danes država z največ minami in spomnila, da je ITF – Ustanova za krepitev človekove varnosti pred kratkim v Kijevu odprla svojo pisarno ter s tem še okrepila delovanje na področju razminiranja.

Namen obiska predsednice, ki bo trajal do sobote, je sicer potrditi zavezanost Slovenije politiki ozemeljske celovitosti Ukrajine, hkrati pa bo to tudi priložnost za krepitev rednega političnega dialoga in poglobitev dvostranskih odnosov. Predsednica se bo v Ukrajini sestala z Volodimirjem Zelenskim, premierjem Denisom Šmihalom in predsednikom ukrajinske rade Ruslanom Štefančukom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje