Predsednica Pirc Musar prihodnji teden na drugi uradni obisk na tuje

Slovenija 02. Feb 202320:30 2 komentarja
Nataša Pirc Musar
Borut Živulović/BOBO

Predsednica Nataša Pirc Musar je ta teden v vlogi predsednice prvič obiskala tujo državo – odpotovala je v Zagreb, na Hrvaško, kjer jo je sprejel hrvaški predsednik Zoran Milanović. Za naslednjo državo, ki jo bo obiskala, je izbrala Nemčijo.  

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo prihodnji teden odpotovala v Berlin, kjer jo bo sprejel nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier.

V rezidenci nemškega predsednika, v dvorcu Bellevue, bodo Pirc Musar v četrtek sprejeli z vojaškimi častmi, so zapisali na spletni strani urada nemškega predsednika.

Predsednica Pirc Musar je včeraj odpotovala na svoj prvi obisk na tuje. Obiskala je hrvaško prestolnico Zagreb, kjer se je sestala s hrvaškim kolegom Zoranom Milanovićem. Kot so sporočili iz predsedničinega urada, sta predsednika govorila o odnosih med državama, gospodarskem sodelovanju in dogajanju na Zahodnem Balkanu.

Preberite še: Predsednika Pirc Musar in Milanović enotna, proces Brdo-Brioni bosta nadaljevala

Pirc Musar, ki je bila za predsednico izvoljena v drugem krogu predsedniških volitev 13. novembra, je takoj po izvolitvi komentirala, da bi si v vlogi predsednice najprej želela obiskati Nemčijo, saj da je ta država naša največja trgovinska partnerica. Vendar je že takrat dejala, da razmere narekujejo, da se najprej odpravi v države Zahodnega Balkana, kjer je v zadnjem času še posebej napeto.

Po naših informacijah bo Pirc Musar po Nemčiji obiskala še preostale tri slovenske sosede – Avstrijo, Madžarsko in Italijo –, nato pa naj bi na vrsto vendarle prišla regija Zahodnega Balkana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje