Predsednica Pirc Musar ni več lastnica Ruske dače

Slovenija 08. Jul 202416:21 > 09. Jul 2024 15:06 25 komentarjev
Ruska dača
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je izstopila iz lastništva podjetja, ki je lastnik in upravljalec obnovljene vile v slogu ruske dače v ljubljanskih Gameljnah. Novi lastnik je njen soprog Aleš Musar.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je izstopila iz lastništva družbe Ruska dača, turizem, ki je lastnik in upravljalec obnovljene vile v slogu ruske dače v ljubljanskih Gameljnah. Novi lastnik predsedničinega 14,6-odstotnega deleža v kapitalu je njen soprog Aleš Musar, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Musar je sicer prek svojega nemškega podjetja Aulon s sedežem v Münchnu tudi lastnik preostalih 85,4 odstotka Ruske dače.

Na predsedmničin urad smo se obrnili z vprašanjem, ali je predsednica svoj delež v Ruski dači prodala ali podarila možu, a so nam odgovorili, da gre za zasebne zadeve, ki jih ne bodo komentirali.

Objekt v Gameljnah je sicer po navedbah s spletne strani družbe Ruska dača edini primer dače v Sloveniji, po temeljiti prenovi med letoma 2017 in 2019, ki je potekala pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine, pa v objektu ob gostinski ponudbi potekajo tudi različni dogodki.

Ruska Daca, musar
Aleš Musar pred Rusko dačo (Foto: Žiga Živulović/BOBO)

V kampanji pred predsedniškimi volitvami jeseni 2022 so sicer na predsednico republike in njenega soproga leteli nekateri očitki, ker sta kljub svojemu izdatnemu premoženju obnovo financirala tudi s sofinanciranjem države, natančneje gospodarskega ministrstva v sklopu sofinanciranja turističnih projektov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje