Premier Golob po odhodu Šarca začasno na čelo obrambnega ministrstva

Slovenija 09. Jul 202414:04 8 komentarjev
Foto: Žiga Živulovič Jr./BOBO

Vodenje obrambnega ministrstva bo po odhodu Marjana Šarca v Bruselj začasno prevzel premier Robert Golob. Šarec bo mandat evropskega poslanca nastopil prihodnji teden, ministrska funkcija pa mu bo takrat prenehala. Kandidata za novega obrambnega ministra naj bi premier Golob predlagal jeseni, ko se bodo poslanci vrnili s parlamentarnih počitnic.

Do zamenjave na čelu obrambnega resorja prihaja, ker je bil obrambni minister Marjan Šarec na junijskih evropskih volitvah s preferenčnimi glasovi izvoljen v Evropski parlament. Mandat evropskega poslanca bo nastopil 16. julija, položaj ministra pa mu bo takrat prenehal.

Ime novega obrambnega ministra znano najkasneje jeseni

Državni zbor je sicer v ponedeljek potrdil izvolitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament, vlada pa je še isti dan predlagala parlamentu, da ugotovi prenehanje Šarčeve funkcije ministra za obrambo z dnem nastopa funkcije evropskega poslanca.

Vodenje obrambnega resorja pa bo zdaj začasno, a največ za tri mesece, prevzel predsednik vlade Robert Golob.

Kdaj bo predlagal kandidata za novega ministra, še ni znano, je pa premier v preteklih dneh dal vedeti, da se mu z iskanjem Šarčevega naslednika še ne mudi.

Po pričakovanjih bo novi obrambni minister v državnem zboru imenovan jeseni, ko se bodo poslanci vrnili s parlamentarnih počitnic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje