Premier Golob med strastnim govorom v New Yorku večkrat udaril po mizi (VIDEO)

Slovenija 27. Sep 202416:00 13 komentarjev

Med govorom na zasedanju Generalne skupščine ZN je premier Robert Golob večkrat udaril po govorniškem pultu.

Premier Robert Golob je v New Yorku v okviru splošne razprave nagovoril prisotne na 79. zasedanju Generalne skupščine ZN.

Premier je danes večinoma ponovil to, kar je v dosedanjih nagovorih že povedal. Dotaknil se je pakta o prihodnosti, podnebnih sprememb in vojnih razmer na Bližnjem vzhodu.

Govor je sklenil z omembo Gaze. “Izraelski vladi želim jasno povedati – ustavite prelivanje krvi, ustavite trpljenje, pripeljite talce domov in končajte vojno – gospod Netanjahu, zaustavite to vojno takoj,” je dejal in med govorom večkrat udaril po govorniškem pultu. Premierjeve besede so v dvorani požele bučen aplavz. Več o tem, kaj vse je še povedal Golob, preberite v članku Premier Golob ostro: Varnostni svet čedalje manj sposoben učinkovitega odziva.

Enega osrednjih nastopov v New Yorku ta teden je premier že opravil v sredo, ko je na zasedanju Varnostnega sveta ZN z naslovom Voditeljstvo za mir, ki ga je v okviru septembrskega predsedovanja temu organu pripravila Slovenija, med drugim pozval k povrnitvi zaupanja v ZN in k večjemu upoštevanju skupnih interesov članic.

Dan prej se je udeležil zasedanja Varnostnega sveta ZN o Ukrajini, pred katerim se je sestal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje