Prevara na Jesenicah: plačal paket z nenavadno vsebino, ki ga nihče ni naročil

Slovenija 15. Avg 202410:47 2 komentarja
Pošta
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Nepridipravi so tokrat pretentali domačina z območja Jesenic. Na dom so mu prinesli paket, domačin je paket prevzel in plačal, a ga nihče od svojcev ni naročil. V škatli sta bili dve rabljeni majici.

Jeseniški policisti poročajo o novi prevari, tokrat z dostavo paketa.

Včeraj nekaj po 10. uri so prejeli klic, da je oškodovanec na domu od dostavljavca paketov prevzel paket, saj je mislil, da ga je naročil kdo v družini. Zanj je plačal 30 evrov. Ko so paket odprli, sta v njem bili dve rabljeni majici. Naknadno so še ugotovili, da paketa ni nihče naročil, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Policisti zbirajo obvestila o kaznivem dejanju goljufije in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policija ob tem svetuje, da so stranke pri sprejemu paketnih pošiljk še posebej previdne in pozorne na to, ali je paket dejansko namenjen njim. Preverijo naj, kdo je pošiljatelj. In šele nato poravnajo kupnino.

Spletne in navadne prevare v povezavi z naročanjem blaga se po podatkih policije dogajajo zelo pogosto, zato nikoli ne posredujte svojih osebnih ali bančnih podatkov. Pred prevzemom paketa pa prej preverite pristnost in obstoj pošiljatelja.

“Bodite previdni in bodite odgovorni do svojih osebnih podatkov in premoženja,” še svetujejo na kranjski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje