Pri tem trgovcu prodajalec prejme več kot 2.000 evrov bruto

Oglas 21. Feb 202411:57 2 komentarja
promocijska fotografija

Trgovci z živili si letos kar sledijo z napovedmi poviševanja plač, a eden pri tem izstopa. Hoferjev prodajalec namreč z letošnjim dvigom za 40-urni delovnik na teden prejme kar 2.005 evrov bruto. Diskontni trgovec sicer v začetku vsakega leta zviša plačilo vsakemu zaposlenemu, nihče od zaposlenih pa ne prejema minimalne plače. Tudi tisti, ki delajo 27 ali 30 ur na teden, prejmejo višjo plačo od minimalne za 40 ur na teden.

Diskontni trgovec, ki ima v Sloveniji že 92 trgovin, je januarja tradicionalno povišal plače vsem, več kot 2.000 zaposlenim na vseh treh področjih – v prodaji, logistiki in upravi. Prodajalec je tako že z januarskim nakazilom za 40-urni delovnik prejel več kot 2.000 evrov bruto, njegova plača pa se je v zadnjih 4 letih povečala za več kot 400 evrov bruto. Ob tem se bodo zaposleni junija razveselili regresa v višini 1.800 evrov, decembra pa 400 evrov bruto božičnice.

Petra Štrukelj: Dvigujemo ugled poklica prodajalca in zadovoljstvo zaposlenih

“Ponosni smo, da lahko našim sodelavkam in sodelavcem vsako leto znova zagotavljamo enega najvišjih plačil v Sloveniji med trgovci z živili. S tem na eni strani dvigujemo ugled poklica prodajalca in na drugi zadovoljstvo naših zaposlenih. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati zadnje anonimne ankete, saj se je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju Hofer povišal na kar 89 odstotkov,” poudarja Petra Štrukelj, ki pri Hoferju vodi področje HR.

Diskontni trgovec za zadovoljstvo sodelavcev skrbi tudi tako, da ob vsakoletnih povišanjih plač ohranja plačna sorazmerja, venomer pa zagotavlja tudi nadpovprečna plačila v panogi. Plača Hofer prodajalca tako v 2024 za kar 750 evrov oziroma 60 odstotkov presega minimalno slovensko plačo.

promocijska fotografija

Hoferjev prodajalec od januarja za 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, kar za 19,92 odstotka presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.253,90 evra bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejme petino višje plačilo.

Poleg nadpovprečnega plačila še visok regres in višja božičnica

Več kot 2.000 zaposlenih pri Hoferju bo letos prejelo tudi visok regres v višini 1.800 evrov in višjo decembrsko nagrado za poslovno uspešnost – 400 evrov bruto (lani 300). Prav tako jim podjetje zagotavlja maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano (7,96 evra na dan) in vplačila v 2. pokojninski steber (420 evrov na leto).

Hofer (po)polni delovni čas: krajši delovnik, polna pokojnina

Dodatna ugodnost za zaposlene pri trgovcu je še možnost vključitve v Hofer (po)polni delovni čas. Gre za zaposlitev za krajši, povprečno 30-urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas (polna pokojninska doba, polni regres itd.). Konec januarja 2024 je bilo vanj vključenih že več kot 90 odstotkov vseh Hoferjevih sodelavk in sodelavcev iz prodaje in logistike, to možnost pa imajo tudi zaposleni v upravi.

Hofer omogoča vsem zaposlenim tudi možnost ‘sabbaticla’

Trgovec poleg nadpovprečnega plačila in možnosti krajšega delovnika zaposlenim ponuja še številne druge ugodnosti, s čimer skrbi za njihovo zadovoljstvo. Ena od priljubljenih Hofer ugodnosti je tudi ‘sabbatical’, ki ga lahko koristijo prav vsi zaposleni, ki so v podjetju 5 aktivnih let ali več. Letos so ga podaljšali kar na 12 mesecev (prej največ 6 mesecev), zaposleni pa se lahko na daljši oddih od dela odpravijo na vsakih 5 let in ne le enkrat, kot je veljalo do zdaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje