Danes in jutri še sončno, v ponedeljek prihaja sprememba

Slovenija 21. Sep 202409:02 0 komentarjev
jesen
PROFIMEDIA

Pridih jesenskega vremena nas spremlja že od začetka septembra, jutri pa bomo vstopili še v koledarsko jesen. Od poletja se bomo poslovili s sončnimi dnevi, nato prihaja sprememba, je za N1 napovedal dežurni vremenski prognostik na agenciji za okolje Timotej Kozelj.

Jutri bomo vstopili v koledarsko jesen in takšno bo tudi vreme. Jesenski pridih nas sicer spremlja že cel mesec.

Zadnji poletni dan bo s soncem obsijan in topel, je za N1 napovedal dežurni vremenski prognostik na agenciji za okolje Timotej Kozelj. Zjutraj je bilo sicer po dolinah in kotlinah mogoče opaziti nekaj jesenke megle, ki se je v večjem delu države že razkadila.

Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija, na Primorskem se bo ozračje segrelo do 25 stopinj. Tudi nedelja, prvi jesenski dan, bo sončna s temperaturami od 19 do 25 stopinj Celzija.

Nov teden prinaša bolj muhasto vreme

Začetek novega tedna bo prinesel manjšo spremembo in padavine. “Vreme bo povsem jesensko,” pravi Kozelj.

Zahodni del države bodo že do ponedeljka zjutraj prekrili oblaki. Čez dan se bo zoblačilo tudi drugod po državi, na zahodu pa se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Muhasto vreme se bo nadaljevalo tudi v torek.

JESENSKO DEŽEVJE
Jesensko deževje (Foto: PROFIMEDIA)

“Pričakujemo delno oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami, predvsem v zahodnih krajih,” napoveduje. Padavine bodo zmerne.

Sreda bo prinesla manjši premor od deževja, od četrtka dalje pa bo vreme znova nekoliko bolj spremenljivo. Pričakujemo lahko občasne padavine, pa tudi veter. “Zapihal bo jugozahodnik, zato bo precej vetrovno. Jutranje temperature bodo sicer nekoliko toplejše,” pravi Kozelj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!