Nova vremenska fronta: plohe in nevihte že oslabele

Slovenija 23. Jul 202412:57 > 21:10 1 komentar
vreme oblaki
Foto: Tina Kosec/Bobo

Danes popoldne je severne kraje dosegla hladna fronta. Predvsem na severozahodu so se začele pojavljati plohe in nevihte, ki so se združile v padavinski pas. Ta se pomika proti vzhodu in je oslabel hitreje, kot so kazale napovedi.

V zadnjih dneh so temperature spet višje. Najtopleje je na Primorskem, kjer imajo šibko burjo, prav tako pa je precej sušno. Včeraj se je v Biljah pri Novi Gorici ogrelo do 34,3 °C, v Tolminu so izmerili 33,3 in v Vedrijanu v Goriških brdih 33,1 °C, navaja agencija za okolje.

V notranjosti države je bilo nekaj stopinj manj, a je bilo precej soparno. Pojavljale so se tudi krajevne plohe in nevihte.

Najprej osvežitev, nato spet vročina

Danes popoldne je severne kraje dosegla hladna fronta. Predvsem na severozahodu so se začele pojavljati plohe in nevihte, ki so se združile v padavinski pas, ta pa je potoval proti vzhodu in počasi slabel. Agencija RS za okolje (Arso) je sicer za vso državo izdala rumeno opozorilo, saj je zvečer pričakovala bolj burno dogajanje.

Večji del Slovenije bo prejel vsaj nekaj dežja, najmanj padavin ponovno pričakujemo v južnih krajih. Ob prehodu vremenske fronte bo prehodno zapihal okrepljen severnik, na Primorskem burja.

V sredo pa nas bo dosegla višinska motnja. Ker bo ozračje že bolj suho, padavin ne bo veliko. Zjutraj in dopoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte možne na severovzhodu. Popoldne bo v zahodni Sloveniji nastalo nekaj neviht, kakšno ploho lahko pričakujemo tudi drugod.

V četrtek nas bo dosegla še nekoliko bolj sveža in suha zračna masa. Vremenske razmere bodo zelo ugodne, toplotna obremenitev ne bo tako velika. Jutra bodo sveža, s temperaturami med 10 in 15, na Primorskem okoli 17 °C. Tudi popoldne bodo najvišje temperature v notranjosti države največ 26, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Konec tedna se bo vročina vrnila, suho bo. V nedeljo bodo najvišje temperature po nižinah od 32 do 35 °C, a na srečo bodo jutra ostala razmeroma sveža. Popoldne se bo v severni Sloveniji povečala verjetnost za kakšno nevihto.

BONUS VIDEO

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje