Prihaja vročinski val, segrelo se bo tudi do 35 stopinj: kdaj bo najbolj vroče

Slovenija 16. Jun 202409:01 0 komentarjev
Vročina
Foto: Denis Sadiković/N1

Naslednji teden bo državo zajel vročinski val. Temperature bodo že jutri dosegle 30 stopinj Celzija in naraščale do petka, ko bo najbolj vroče, je za N1 napovedal meteorolog agencije za okolje Jure Cedilnik.

Začetek tedna bo prinesel toplo in suho vreme – pa tudi vročinski val, saj bo območje nad Slovenijo zajel topel afriški zrak.

Meteorolog agencije za okolje (Arso) Jure Cedilnik je za N1 napovedal, da se bo ponekod že v ponedeljek segrelo do 30 stopinj Celzija, vročina pa se bo stopnjevala vse do petka, ko bo tudi najbolj vroče.

V petek lahko povečini države pričakujemo med 33 in 34 stopinj Celzija, v nekaterih nižinah in ob morju pa temperatura zraka lahko doseže tudi 35 stopinj Celzija. “V prvi polovici tedna ne pričakujemo visoke toplotne obremenitve, povečala se bo v četrtek in petek,” je dodal Cedilnik. Noči bodo sveže, z največ 20 stopinjami Celzija.

Ploh in neviht med ponedeljkom in petkom kljub vročini ni za pričakovati, saj se bo poleg zraka v nižinah segrel tudi zrak v višjih legah, ozračje pa bo dokaj stabilno. “Nekaj ploh lahko v četrtek in petek nastane v visokogorju,” je dodal meteorolog.

Verjetnost za nastanek padavin se bo znova povečala z naslednjim koncem tedna, ko nas bo dosegla vremenska motnja. S seboj bo prinesla hladnejši zrak, lahko pa tudi nekaj dežja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!