Prihajajo močne padavine: Arso objavil podrobnosti

Slovenija 30. Sep 202411:02 0 komentarjev
Vreme, dež, padavine
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V sredo se bo nad severnim Sredozemljem začel poglabljati nov ciklon, ki bo med sredo in petkom občutno vplival na vreme pri nas. Državo bodo v sredini tedna tako zajele močne padavine, ki bodo v četrtek prehodno oslabele in se znova okrepile v petek. Do četrtka bo v 24 urah zapadlo od 50 do 100 milimetrov padavin.

Oslabljeni ciklon Isaac je danes dosegel vzhodni del Atlantika. V naslednjih dneh bo še naprej slabel ter se pomikal proti severu, nato pa postopno razpadel. Ostanki atlantskih tropskih ciklonov obalo zahodne Evrope dosežejo občasno, najpogosteje Pirenejski polotok, Britansko otočje in Irsko.

Medtem se bo nad severnim Sredozemljem začel poglabljati nov ciklon, ki bo med sredo in petkom občutno vplival na vreme pri nas, napovedujejo na agenciji za okolje.

Ker se bo prek Slovenije vzpostavila mirujoča (stacionarna) vremenska fronta, bodo razmeroma močne padavine že v sredo zajele večji del Slovenije. V četrtek bodo predvidoma prehodno oslabele in se znova okrepile v petek.

Precej verjetno je, da bo do noči na četrtek v zahodni, južni in osrednji Sloveniji v 24 urah marsikje padlo od 50 do 100 milimetrov padavin, krajevno tudi več. Za razliko od močnih orografskih padavin v minulem tednu, ki so bile krajevno zelo omejene, bodo tokrat razmeroma močne padavine zajele precej večje območje.

V torek zjutraj bodo na agenciji za okolje na podlagi svežih izračunov meteoroloških in hidroloških modelov posodobili stopnjo izdanih opozoril, so še zapisali.

Meja sneženja bo ostala nad okoli 2.000 metrov nad morjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!