Pritisnil bo prvi julijski vročinski val. Koliko časa bo trajal?

Slovenija 05. Jul 202417:27 0 komentarjev
Termometer
Foto: PROFIMEDIA

Obeta se nam prava julijska vročina. Temperature bodo že ta konec tedna presegle 30 stopinj Celzija, sredi tedna pa se bo živo srebro povzpelo tudi do 35 stopinj Celzija. Ob tem vremenoslovci agencije za okolje opozarjajo na povečano toplotno obremenitev.

Po tem, ko so bile prvi dni julija temperature vzdržne in za ta čas precej zmerne, nas kmalu čaka prava vročina.

Temperatura bo v naslednjih dneh naraščala po vsej Sloveniji, saj bo iznad Sredozemlja k nam pritekal vse toplejši in sprva še dokaj suh zrak, so na družbenem omrežju Facebook sporočili vremenoslovci agencije za okolje (Arso).

Popoldanska temperatura bo tako že v soboto in v nedeljo marsikje presegla 30 stopinj Celzija.

Najbolj vroče bo predvidoma sredi prihodnjega tedna: v sredo in četrtek bo po napovedih Arsovih vremenoslovcev najvišja dnevna temperatura okoli 35 stopinj Celzija. Takrat bo višja tudi jutranja temperatura, precej se bo povečala toplotna obremenitev, so še opozorili.

Vročinski val
Foto: @ARSO vreme/FACEBOOK

V nedeljo bo naše kraje doseglo tudi nekaj puščavskega prahu, a zelo visokih ravni prašnih delcev pri tleh ne pričakujemo, so še zapisali na Arsu.

Vročinski val bo najverjetneje trajal približno en teden, na manjšo osvežitev lahko po trenutnih napovedih računamo ob koncu prihodnjega tedna.

Nevihtnega vremena na območju Slovenije in v širši okolici do sobote ni pričakovati, od te nedelje naprej pa bodo možne predvsem na območju Alp.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!