Vstopili smo v vrhunec sezone, izrazita gneča se začne že danes

Slovenija 25. Jul 202405:15 1 komentar
Gneča na primorski avtocesti
Foto: Srdjan Zivulovic/ Bobo

Pred nami so izjemno prometno obremenjeni dnevi. Gneča na cestah se bo začela že danes, ko se začnejo počitnice v delu Nemčije, po napovedih Prometno-informacijskega centra pa bo najhuje v petek in soboto. Največja gneča bo predvidoma na primorski avtocesti. Kdaj se je po nasvetih PiC najpametneje odpraviti na pot?

Poletje je sinonim za oddih in dopust, a žal tudi za izrazito povečanje prometa na naših cestah. Pred nami je vrhunec sezone, kar bomo na lastni koži izkusili še pred koncem tega tedna.

Že danes dopoldne lahko pričakujemo veliko gnečo, saj se v delu Nemčije začnejo počitnice. Najhuje bo v petek in soboto, ko se počitnice začnejo še na Bavarskem. Gneča se bo, po prometnem koledarju sodeč, prelila še v ponedeljek.

Promet bo najbolj upočasnjen na primorski avtocesti, napovedujejo na Darsu. Zastoje pričakujejo na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Brezovici ter na južni obvoznici.

Upoštevati je treba, da na južni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Rudnik in Ljubljana center v obeh smereh promet poteka po polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih. Predvidoma do konca julija pa bodo na severni ljubljanski obvoznici med Celovško cesto in Kosezami skrajšani zaviralni in pospeševalni pasovi zaradi postavitve portalov v sklopu obnove avtoceste.

Najmanj gneče je načeloma v smeri proti Hrvaški pričakovati ob ponedeljkih po 17. uri, v torek in v sredo ter v nedeljo popoldne.

Kdaj se odpraviti na pot proti Hrvaški
Nasvet Prometno-informacijskega centra. (Foto: PiC)

Ker bo konec tedna spet vroče, med 32 in 35 stopinjami Celzija, je pomembno, da se za volan usedemo spočiti in zdravi. Na daljši poti načrtujmo več postankov, v vozilu pa imejmo dovolj vode ali osvežilnih brezalkoholnih pijač.

Pred odhodom na pot preverite prometne razmere na spletni strani promet.si, sledite pa tudi prometnim informacijam na radijskih postajah.

Avgusta bodo prometno obremenjeni vsi vikendi, najhuje pa bo v tednu od 14. do 19. avgusta, saj je 15. avgust dela prost dan. Ta dan je praznik tudi v Avstriji, Italiji, delu Nemčije, Švice, pa tudi na Poljskem, Slovaškem in v Belgiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje