Prometno udaren vikend na Hrvaškem: “Kolona je segla vse do Slovenije”

Slovenija 13. Jul 202410:13 3 komentarji
Današnji zastoj pred cestninsko postajo Lučko (Foto: Posnetek zaslona/HAK)

Ta konec tedna je zaradi odhodov na morje prometno eden najbolj obremenjenih. Na hrvaških avtocestah so v smeri proti morju zastoji že od zgodnjega jutra, promet pa ovirajo tudi mnoge manjše prometne nesreče.

Na fotografiji na vrhu članka je posnetek jutranje gneče na cestninski postaji Lučko pri Zagrebu. Zaradi množičnih odhodov na morje ta konec tedna, so kolone vozil na hrvaških avtocestah že od zgodnjega jutra nepregledne.

Težave povzročajo tudi številne manjše prometne nesreče; zaradi jutranje na zagrebški obvoznici so hrvaški mediji poročali, da se je kolona stoječe pločevine vila vse do Slovenije.

Gneča proti morju je že ves dan tudi na vseh slovenskih cestah, ki peljejo proti morju, zato pristojni voznikom svetujejo, naj se pot odpravijo spočiti, naj imajo pri sebi dovolj vode in naj predvsem ohranijo mirne živce.

Gneča je na ljubljanski južni obvoznici med priključkoma Vič in Jug v obe smeri, pa na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti razcepu Kozarje ter na primorski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Vrhniki. Gostejši promet je tudi na severni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Podutikom proti Bežigradu, na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške, gneča je tudi v smeri mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje ter na avstrijski strani predora Karavanke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje