Psičko Emmo v slovenskih gorah ugriznila kača, stekla filmska reševalna akcija

Slovenija 28. Jul 202414:52 1 komentar
Aljaška malamutka Emma
Foto: Gorska reševalna služba Bohinj

Gorska reševalna služba Bohinj je z Jezerskega Stoga rešila psičko po imenu Emma, ki jo je ugriznila kača. Ob tem so gorski reševalci ganljivo zapisali: "Emma, verjamemo, da boš vse skupaj premagala in kmalu nadaljevala šolanje za reševalnega psa ter nekoč tudi sama pomagala ljudem ali pa svojim štirinožnim prijateljem v stiski."

Gorski reševalci imajo z reševanjem živali kar nekaj izkušenj, ker pa so mnogi med njimi tudi sami lastniki psov, se zavedajo, kako pomembni so ti štirinožni prijatelji.

Danes zjutraj so okoli 7.30 prejeli obvestilo, da je na Jezerskem Stogu psa ugriznila kača. Reševalna akcija se je nemudoma začela. Aktivirali so dežurno ekipo za reševanje v gorah na Brniku, saj so bili ti tam veliko hitreje, kot bi bila ekipa na nogah. Psičko so prepeljali na heliport ljubljanskega kliničnega centra, od tam pa z reševalnim vozilom na kliniko Veterinarske fakultete.

Kot so zapisali bohinjski gorski reševalci, je tudi psičko njihovega člana že ugriznila kača, zato vedo, da tudi Emmo in njeno družino v naslednjih dneh čaka nemalo skrbi, trpljenja in boja z učinki kačjega strupa.

“Emma, verjamemo, da boš vse skupaj premagala in kmalu nadaljevala šolanje za reševalnega psa ter nekoč tudi sama pomagala ljudem ali pa svojim štirinožnim prijateljem v stiski,” so še dodali in ji zaželeli vso srečo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje