Rekordna uporaba funkcije EON Sports Mode med evropskim nogometnim prvenstvom

Slovenija 18. Jul 202415:11 0 komentarjev
Telemach Slovenija
Foto: Telemach Slovenija

Med evropskim nogometnim prvenstvom, ki je v Sloveniji poželo izjemno zanimanje, se je močno povečala uporaba funkcije EON Sports Mode, ki jo na svoji platformi EON omogoča telekomunikacijski operater Telemach Slovenija. Uporabniki Telemachovih storitev so si sicer lahko ogledali prav vse tekme prvenstva stare celine, ki ga je gostila Nemčija, saj so bili vsi neposredni prenosi le na programih Sportkluba.

Inovativno funkcijo EON Sports Mode, ki je zasnovana za izboljšanje uporabniške izkušnje športnih navdušencev, so med evropskim nogometnim prvenstvom slovenski navijači prepoznali kot pomemben del spremljanja neposrednih prenosov tekem. Med prvenstvom v Nemčiji, na katerem je navdušila tudi Slovenija, so pri Telemachu namreč zabeležili:

  • več kot 150.000 vklopov funkcije EON Sports Mode;

  • 3,6-kratno povečanje uporabe v primerjavi z letošnjim povprečjem pred evropskim prvenstvom;

  • največjo uporabo med tekmama Slovenija – Anglija in Slovenija – Srbija.

“Zelo smo veseli izjemnega odziva naših uporabnikov na EON Sports Mode med evropskim nogometnim prvenstvom. Brez dvoma je bil dosežen naš namen, da izboljšamo izkušnjo spremljanja športnih dogodkov, in tudi EON Sports Mode dokazuje, da smo s svojimi inovacijami na pravi poti. Zavezani smo, da bomo še naprej razvijali in izboljševali funkcionalnosti naše platforme EON in na ta način narekovali trende ter omogočali, da so naši uporabniki vedno v igri,” je dejal Tomislav Čizmić, predsednik poslovodstva družbe Telemach Slovenija.

EON Sports Mode je razvil United Cloud, razvojni center skupine United Group, katere del je tudi Telemach Slovenija. Funkcija je na voljo na EON Smart Boxu in v aplikacijah na mobilnih napravah in pametnih televizorjih ter močno oplemeniti spremljanje športnih dogodkov. Uporabnikom tako omogoča, da spremljajo športne prenose s statistiko v živo, denimo število točk ali golov, ki jih je dosegel katerikoli igralec, število prekrškov ali kartonov, strelov, kazni ipd. Prav tako jim je na voljo primerjava ekip, uvrstitve na lestvici, časovnica igre in celo vremenske razmere na prizorišču.

Športni navdušenci lahko na ta način še bolj poglobljeno spremljajo vrhunske tekme, kar je v letošnjem športno obarvanem poletju še posebej dobrodošlo. EON Sports Mode bo za vse navijače kot naročen spet že čez dober teden dni, ko se začenja največji športni dogodek leta.

O Telemachu

Podjetje Telemach Slovenija je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljivih video vsebin ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Uporabnikom zagotavlja napredne in kakovostne televizijske storitve v ločljivostih HD ter 4K, visoke hitrosti interneta in vrhunske mobilne storitve z najbolj prodajanimi paketi VEČ, ki svet zabave in komunikacij naredijo preprosto dostopnega – na vseh napravah doma ali na poti.

Z najboljšo ponudbo na tržišču, kakovostno skrbjo za stranke in stalnim vlaganjem v tehnološke inovacije zagotavlja storitve najvišje kakovosti številnim zasebnim ter poslovnim uporabnikom v Sloveniji.

Telemach Slovenija je član skupine United Group.

*United Media posluje v osmih državah in ima v svojem portfelju 55 televizijskih programov, vključno z N1 in Novo TV, dnevne časopise, kot sta Danas in Nova, ter številne radijske postaje. N1 Slovenija, Forbes Slovenija in Sportklub Slovenija so del United Medie, ki je v lasti skupine United, del katere je tudi Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!