Rop v Ljubljani: uslužbenko zvezala ter ukradla nakit in denar

Črna kronika 10. Mar 202211:35 > 12:33 0 komentarjev
Rop v Ljubljani
Borut Živulović/BOBO

Zjutraj sta neznanca oropala trgovino z nakitom v središču Ljubljane. Uslužbenki trgovine sta grozila s pištolo in jo zvezala, nato pa ukradla nakit in gotovino. Po ropu sta peš zbežala. Policija ju še išče, na kraju dogodka je več patrulj.

Danes malo po 9. uri je PU Ljubljana dobila obvestilo o ropu v eni od trgovin z nakitom v središču Ljubljane. V prodajalno sta vstopila neznanca in zagrozila uslužbenki, eden od njiju pa je grožnje podkrepil s pištolo. Uslužbenko sta nato še zvezala.

rop v Ljubljani
Borut Živulović/BOBO

Roparja sta iz prodajalne ukradla nakit ter gotovino, podatka o skupni vrednosti ukradenih stvari policija še ni podala. Storilca sta s kraja dogodka peš zbežala v predel stare Ljubljane. Po prvih podatkih PU Ljubljana v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Prvi storilec je star približno 50 let, visok, sivih las, oblečen je bil v črn plašč, zelen črtast pulover in temne hlače, nosil je tudi črno kapo. Drugi storilec je star približno 30 let, visok okoli 180 centimetrov in črnih kratko pristriženih las. Oblečen je bil v tanjšo bundo temno modre barve in črne hlače, na glavi je nosil čepico, obut je bil v črne superge. S seboj je nosil svetlomoder potovalni kovček.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki izvajajo aktivnosti glede iskanja osumljencev in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!