S skuterji divjali po Kopru, na Bonifiki pa metali petarde in zanetili požar

Črna kronika 14. Okt 202413:23 1 komentar
policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Minuli konec tedna so mladostniki s predelanimi skuterji divjali po Kopru, na Bonifiki pa metali petarde. Policija je zasegla več kot 40 pirotehničnih izdelkov. Eden od razgrajačev je petardo vrgel v smetnjak in zanetil požar.

Minuli konec tedna proti večeru so bili koprski policisti ponovno obveščeni o divjanju z mopedi po Kopru in pokanju petard na Bonifiki.

V petek okoli 20. ure so na Bonifiki zaznali več pokov petard, prav tako so bili policisti obveščeni, da mladostniki divjajo s skuterji. Identificirali so pet mladoletnikov, pri 18-letniku s skuterjem so zasegli še 39 petard double pirat.

Uvedli so postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Tudi v soboto okoli 21.30 so zaznali več pokov petard z Bonifike. Policisti so zasačili 15-letnika, ki je petardo odvrgel. Pri njej so našli še 9 pirotehničnih izdelkov. Proti njemu bodo policisti podali obdolžilni predlog, prav tako so obvestili starše.

Še en mladostnik je petardo vrgel v smetnjak za papir in zanetil požar. Pogasili so ga policisti. Opravljen je bil tudi postopek ugotavljanja identitete s štirimi osebami. Policija še zbira informacije.

Policisti opozarjajo mlade in njihove starše, da vožnja s predelanimi skuterji poveča tveganje za prometne nesreče, ki se lahko končajo s hudimi posledicami. Predelani skuterji so hitrejši, a niso dovolj stabilni in zavorno učinkoviti pri večji hitrosti. Vožnja brez čelad in izvajanje nevarnih manevrov pa ogroža tudi druge udeležence v prometu.

“Prav tako ima lahko hude in dolgotrajne posledice nepravilna uporaba močnejših pirotehničnih sredstev. Močne petarde povzročajo hude telesne poškodbe in strah med ljudmi, njihova nenadzorovana uporaba pa lahko povzroči tudi požare,” še opozarjajo na koprski policijski upravi.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje