Še en siv dan: kdaj se bo znova pokazalo sonce

Slovenija 17. Okt 202401:00 0 komentarjev
Dežniki in dež
Foto: BOBO

Tudi danes se bo nadaljevalo oblačno vreme z občasnim rahlim dežjem. Sonca očitno še nekaj dni ne bo.

Danes bo vreme oblačno, predvsem dopoldne bo ponekod občasno še rahlo deževalo. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 11 do 15 na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V petek se bo nadaljevalo oblačno vreme z občasnim rahlim dežjem, ki bo verjetnejši v zahodni polovici Slovenije ter v dopoldanskem času. V soboto bo ponekod v zahodnih krajih še rahlo deževalo, na severovzhodu pa se bo delno razjasnilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. V nedeljo bo precej jasno, zjutraj bo ponekod v vzhodnih krajih lahko megla, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 20. do 25. oktobra?

Naši kraji bodo večino časa v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v torek popoldne prehodno nekoliko oslabelo. Takrat se bo čez srednjo Evropo pomikala hladna fronta, ki bo na vreme pri nas vplivala le s svojim obrobjem. Za njo se bo anticiklon spet okrepil. Izrazitejše zamenjave zračne mase ne bo.

V ponedeljek bo precej jasno z jutranjo meglo po nižinah, čez dan bo kar nekaj koprenaste oblačnosti. V sredo bo prehodno ponekod v notranjosti Slovenije lahko malo dežja, nato bo spet suho vreme. Jutranje temperature bodo večinoma od 5 do 10, dnevne okoli 15 ali malo čez, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija, še kažejo napovedi Arsa.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!