Še ena serija potresov v regiji: streslo tudi Slovence

Slovenija 23. Feb 202411:13 > 11:45 4 komentarji
potres
Foto: Zajem zaslona/ARSO

Balkan je še naprej v primežu potresov. Zjutraj je najprej streslo Albanijo, nato še Bosno in Hercegovino ter Hrvaško, sunek so čutili tudi v Dubrovniku. Okoli enajste ure je sledil še en potres v Avstriji, ki so ga čutili tudi prebivalci Tržiča in okolice.

Območje Balkana še naprej trese.

Po podatkih Evropskega mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je nekaj pred 9. uro najprej streslo Albanijo z magnitudo 3,5. Epicenter potresa je bil 30 kilometrov od mesta Vlore in 60 kilometrov od Tirane.

Pol ure kasneje je streslo še Hrvaško ter Bosno in Hercegovino.

Epicenter potresa z magnitudo 4,8 je bil v Jadranskem morju, približno 150 kilometrov od Podgorice in 103 kilometre od italijanskega Barija. Sunek so čutili tudi v Dubrovniku, so poročali domačini. “Bilo je kratko, a močno,” je na strani EMSC opisal eden od domačinov.

Ob 11.11 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic izmerili potres magnitude 2,6 v bližini naselja Sele v Avstriji, kar je 47 kilometrov severno od Ljubljane, so sporočili z Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Tržiča in okolice. Učinki potresa niso presegli IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje