Še naprej bo vroče: danes ponekod tudi 35 stopinj Celzija

Slovenija 12. Jul 202401:00 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona/ARSO

Tudi danes bo sončno, vroče in soparno. Termometri se bodo dvignili vse do 35 stopinj Celzija. Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite, svetujejo na agenciji za okolje.

Vročina ne bo popustila, že zjutraj lahko termometri pokažejo do 24 stopinj Celzija, v alpskih dolinah okoli 16 stopinj Celzija.

Tudi petek bo sončen, vroč in soparen, verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 stopinj Celzija. Tudi danes je agencija za okolje celotno Slovenijo obarvala oranžno zaradi visoke toplotne obremenitve.

Meteorologi opozarjajo, da lahko visoke temperature vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, stroka odsvetuje velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite.

Vročina bo vztrajala tudi v soboto, ko bodo popoldne in zvečer nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo in ponedeljek bo precej jasno in še naprej vroče, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Kašen bo prihodnji teden?

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka z zelo toplim zrakom v višinah. Iz torka na sredo se bo Alpam bližala nova vremenska fronta, ki po zadnjih napovedih ne bo imela večjega vpliva na vreme pri nas. Proti koncu prihodnjega tedna se le nekoliko poveča možnost prodora hladnejše in bolj nestabilne zračne mase.

Tudi prihodnji teden bo prevladovalo sončno, suho in vroče vreme. Verjetnost neviht bo majhna, nekaj več možnosti za kakšno nevihto bo predvsem v severni Sloveniji. Jutranje temperature bodo okoli 20, najvišje dnevne v ponedeljek in torek po nižinah okoli 35 stopinj Celzija. V drugi polovici tedna bo v notranjosti verjetno nekaj stopinj hladneje. Najbolj vroče bo na Primorskem, kjer bo najvišja temperatura še vedno okoli 35 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!